Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:05, 17. 11. 2012.

| Politika

Stojković zamenik predsednika opštine Svrljig

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Ljubisa-Stojkovic.jpg
Ljubiša Stojković

Predsednik opštine Svrljig Milija Miletić (USS) predložio je Ljubišu Stojkovića (URS) za zamenika predsednika opštine Svrljig.

Miletićev predlog trebalo bi da bude usvojen na sednici Skupštine opštine, zakazanoj za sredu, 21. novembar, a prepreka ne bi trebalo da bude, imajući u vidu apsolutnu većinu koju u lokalnom parlmanetu ima Ujedinjena seljačka stranka sa 14 od 27 odbornika, dok URS ima 3.

Formiranjem nove vladajuće koalicije u Svrljigu između USS i URS, u opoziciji će ostati koalicija SPS-JS-NS sa 4 i SNS i DS sa po 3 odbornika, a sudeći po upražnjenom mestu zamenika predsednika Skupštine, moguće je da će se novoformiranoj vladajućoj koaliciji pridružiti još neka stranka iz sadašnje opozicije, kako bi se lokalna vlast, pored USS,  delimično „preslikala“ sa republičkog na lokalni nivo. Saglasnost-Skupstina-Svrljig kliknite za uvećanje

Ujedinjeni regioni Srbije, i pored zvaničnog ulaska u koaliciju sa USS izborom Stojkovića za zamenika predsednika opštine, već imaju svoja dva direktora preduzeća čiji je osnivač Opština, a koji su iste funkcije obavaljali i pre majskih izbora. Na mestu direktora Direkcije za izgradnju nalazi se Srđan Đorđević, a direktor Kulturnog centra Svrljig je Zoran Gavrilović.
 

Biografija

Ljubiša Stojković rođen je 14. novembra 1979. godine u Svrljigu, gde je završio osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Nišu 2003. godine, a pravosudni ispit položio 2008. godine.

Nakon pripravničkog staža u Opštinskom sudu u Svrljigu, od 2006. godine obavlja poslove sekretara i profesora ustavnog i privrednog prava u Srednjoj školi „Dušan Trivunac Dragoš“ u Svrljigu.

Odbornik je u lokalnoj Skupštini od 2006. godine u 3 mandata.

Stojković je i predsednik Opštinskog odbora i član Glavnog odbora Ujedinjenih regiona Srbije, a na mestu predsednika lokalnog URS-a (G17+) zamenio je Sašu Golubovića, bivšeg predsednika opštine, koji više nije član URS-a.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • oprezna

    01:42 // 13. 6. 2013.

    Da bi nas Dinkić uglobio sa nepotrebni nam bazen-Ljubiša mora da bude na funkciju. More, sa motku bi ja sve to u rudnik

  • Iznenadjen

    18:15 // 17. 11. 2012.

    Nisam ocekivao da se Milija zdruzi sa URS.

  • Dusan Vukovic

    15:49 // 17. 11. 2012.

    Cestitam profesore :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: