Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 15. 11. 2019.

| Politika

Strah na jugu da je Vacić projekat države, SNS negira vezu sa Srpskom desnicom

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
3 Miša Vacic foto ALEKSANDAR KOSTIC
Vacić opet tema; foto: A. Kostić

Miša Vacić unosi nemir među građane juga Srbije, a strah izaziva mogućnost da država stoji iza ovog ultradesničara - ukazuje prvi čovek Bujanovca Šaip Kamberi za N1. Naprednjaci negiraju bilo kakve veze Vacića sa državom, a član predsedništva SNS osuđuje njegov govor mržnje. Sam lider SD ne odustaje, opet targetira medije i neistomišljenike.

Ekstremni desničar pretio je proterivanjem lokalnim Srbima u vlasti u Bujanovcu, reklamirao se kao “lek za izdajnike" u Svrljigu, a u Šapcu govorio i o davljenju političkih protivnika.

Gradonačelnik Bujanovca Kanberi za N1 Vacića naziva političkim marginalcem, ali strahuje da iza njega stoji neko iz vlasti, čime ugrožava mir i unosi razdor na jugu Srbije.

Naš početni strah da država stoji iza toga pokazuje da se neko mnogo moćniji od Miše Vacića krije iza njega. Ako država ne preduzme ništa, onda je saučesnik - rekao je Kanberi, a prenosi N1.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju obelodanila je da ima saznanja kako Vacić obećava direktniju vezu sa Aleksandrom Vučićem i tako mami nove članove.

Politučki analitičari tvrdili su da je Srpska desnica projekat SNS, koja zbog najave bojkota iz redova opozicije stvara svoju opoziciju.

Član predsedništva SNS Zoran Perišić, ipak, poručuje da ne treba vezivati Srpsku desnicu za stav i aktivnosti SNS-a, a ne misli ni da su njihov projekat. zoran perišić Perišić ne želi povezivanje sa SD; Foto: JV

Uvek sam bio protiv govora mržnje. Uvek sam bio protiv vređanja na političkoj sceni. Smatram to neprimerenim govorom na političkoj sceni. Pretnje bilo kome, koje sam i ja doživljavao, smatram kao nešto čemu ne sme da bude mesta u političkom životu Srbije - ocenio je Perišić.


Vacić ne odustaje, tužilac traži dodatnu istragu

Lider Srpske desnice u odgovoru Kanberiju ne odustaje od svoje retorike.

Vacić je medije koje su preneli izjavu Kanberija nazvao antisrpskim, neke građane Srbije označio je kao autošoviniste, a Kanberiju poručio da su Albanci koji ga podržavaju nosili uniforme terorističke OVPMB. Za samog Kanberija izneo je kvalifikaciju - albanski šovinista nižeg ranga.

Vašim manipulacijama može poverovati samo politički malouman srpski plaćenik, dok ćete u Srpskoj Desnici imati večite neprijatelje. Braniću našu zemlju na svakom mestu, a kada osvojimo deo vlasti borićemo se da međunarodni islamski terorizam bude uništen do kraja uz naše saveznike sa Istoka i Zapada - navodi Miša Vacić.

Podsetimo, Tužilaštvo u Vranju tražilo je da policija ispita Vacića i Srbe iz Bujanovca u kome je govorio, a koji su uznemireni njegovim govorom.

Iako je tvrdio da će dokazati da pretnji nije bilo time što će objaviti svoj sporni govor iz Bujanovca, Vacić to još nije učinio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 9999

    09:02 // 16. 11. 2019.

    Ono kad nagazis kera u Beogradu,a on laje po celoj Srbiji.

  • ***

    06:23 // 16. 11. 2019.

    Proizvod aktuelne vlasti.

  • Vlada protivnik SNS-s

    19:42 // 15. 11. 2019.

    Crkuzant je dobio zadatak da skrece paznju naroda,kao sto je Seselj bio angazovan od Milosevica za isto,de je posle odnosenja velikog broja glasova Vuku,usao u vladu Milosevica,sto je bilo nezamislivo,a znamo svi ko je ucenik Seselja!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: