Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 9. 10. 2012.

| Politika

Sukob političara oko Geoxa

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
geox-vranje.jpg

Nakon vesti da je renomirani proizvođač obuće odlučio da gradi fabriku u Vranju, političari ne mogu da se dogovore ko je od njih zaslužniji za to.

Srbijom je juče odjeknula vest da renomirani proizvođač obuće "Geox" planira da gradi fabriku u Vranju koja će uposliti 1.250 ljudi. Činu potpisivanja ugovora juče su prisustvovali i Ministar Mlađan Dinkić, koji je rekao da je "značaj  dolaska Geoxa u Vranju jednak onome kada je Fijat došao u Kragujevac", a svoje zadovoljstvo što ovaj italijanski proizvođač ulaže baš na jugu Srbije nije krio ni premijer Srbije Ivica Dačić.

I dok svi sa neizvešnjošću očekuju dolazak Italijana u tom gradu je danas počeo pravi politički rat saopštenjima za javnost u kojima se prisvajaju zasluge za dolazak velikog investitora.

Najpre je gradski odbor Demokratske stranke odlučio da obavesti javnost o tome ko je zazlužan što Italijani grade fabriku u Vranju.

- Demokratska stranka pozdravlja dolazak kompanije ''Geox'' u Vranje, smatrajući to isključivo svojom zaslugom.Neposredno pre izbora, saopštio sam javno na sednici Skupštine Grada, direktno prenošene na kanalu Radio televizije Vranje, da smo dogovorili da ova velika međunarodna kompanija dođe u Vranje. Toga dana su u Nišu predsednik Demokratske stranke Boris Tadić i premijer Srbije Mirko Cvetković dogovorili sa Marijom Polegatom, vlasnikom „Geoxa“ da se fabrika otvori u Vranju. Dakle, zahvljujući Demokratskoj stranci 1.250 Vranjanaca će doći do posla, sem ukoliko činjenica da se u priču upleo Mlađan Dinkić ne nagoveštava sudbinu Zambera. Sadašnja vlast je radove na zgradi obustavila, a zasluge za razmenu vojnog zemljišta u Bunuševcu i dolazak kompanije ''Geox'' pripisuje isključivo sebi - između ostalog piše u saopštenju koje je potpisao prvi čovek vranjskih demokrata Goran Stefanović.

Ubrzo, sa adrese gradske uprave stiglo je novo saopštenje potpisano sa „rukovodstvo grada“, u kome se demantuje tvrdnja koja dolazi iz DS-a. vranje geox

- Zasluga ni u kom slučaju ne pripada ovoj političkoj opciji. U najmanju ruku smešno i istovremeno tužno zvuči ova konstatacija, i liči na onu narodnu “mnogo hteli, mnogo započeli“. A da u Vranje dovedu nekog ozbiljnog investitora kadrovi Demokratske stranke nisu mogli, jer su se bavili sobom, optuživali koalicione partnere, održavali partijske kružoke na radnom mestu, ljude delili po stranačkoj pripadnosti. U toj svojoj samozaljubljenosti ozbiljno i odgovorno rukovođenje gradom ostalo je u domenu prepiske i slanja zahteva, i nekoliko susreta sa zvaničnicima, ali više od toga nisu mogli. Gospodo demokrate, ko gubi ima pravo da se ljuti. Razumemo što ste ovako reagovali, ali za razliku od Vas mi pojam demokratije i rukovođenja gradom doživljavamo drugačije. Mi nećemo reći da su SPS ili SNS zaslužni što je svetski priznata kompanija odlučila da dođe u Vranje. U svemu je najvažnije  da će biti uposleno novih 1.250 radnika. Osnovna obaveza onih koji su na najodgovornijim funkcijama je da rade za svoj grad, što smo mi pokazali na početku mandata, za razliku od Vas kojima je stranački interes bio iznad svega. Krajnje je vreme da se otreznite, i pokažete ozbiljnost i političku zrelost za javni rad - poručilo je "rukovodstvo grada".

Predsednik renomirane italijanske kompanije „Geox“ Mario Moreti Polegato, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i gradonačelnik Vranja Zoran Antić potpisali su juče u Vranju ugovor o izgradnji fabrike obuće u naselju Bunuševac u Vranju. Izgradnja fabrike bi, kako je najavljeno, trebalo da krene početkom iduće godine, a Geoks bi za svakog zapošljenog radnika trebalo da dobije subvenciju države od 9.000 evra.

geox nis Podsetimo, prvi je dolazak Geoksa u Srbiju najavljen 2008. godine. Tada je lider G17 plus, stranke koja je podržala izbor Borisa Tadića za predsednika Srbije, izjavio da će "investicija biti odložena dok se ne bude videlo ko će pobediti u drugom izbornom krugu".

Nakon toga, krajem aprila ove godine, ponovo pred predsedničke izbore, tadašnji premijer Mirko Cvetković i predsednik Srbije Boris Tadić u prisustvu predsednika Geoksa Maria Polegata, najavili su otvaranje fabrike u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ja

    01:39 // 10. 10. 2012.

    Znajući da je grad Vranje prepun obućarskim firmama,živo me zanima mišljenje njihovih vlasnika.Da li će ih nova konkurencija ojačati ili uništiti?

  • Lukashenko

    21:19 // 9. 10. 2012.

    Sta se svadjate, pa ja sam ih doveo :D

  • avlijaneri

    20:53 // 9. 10. 2012.

    a kao po obicaju Nis je izvisio.... Bravo za nas....

    • Sneki

      08:11 // 10. 10. 2012.

      Što si pa ti na kraj srca, pa ima u Nišu, u Merkatoru prodavnica obuće Geox. Malo li je!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: