Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 25. 11. 2022.

| Politika

Sukob u vlasotinačkom SPS-u, odbornici te stranke napustili lokalnu Skupštinu

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
SPS Vlasotince
Nezadovoljstvo sprovedenim izborima u Opštinskom odboru; foto: SPS Vlasotince

Nezadovoljni sprovedenim izborima u Opštinskom odboru i biranjem Nebojše Stojanovića za predsednika, šef odborničke grupe SPS-a u Skupštini Ivan Rajković obavestio je odbornike da će predstavnici te političke partije napustiti lokalni parlament i neće učestvovati u daljem radu. Rajković ističe da su izborima u vlasotinačkom SPS-u prethodile brojne nepravilnosti, kao i da sami odbornici te stranke nisu bili pozvani da učestvuju u radu i odlučivanju Opštinskog odbora.

Izbori u Opštinskom odboru SPS-a održani su još 11. novembra, a iz te stranke su tada saopštili da su svi prisutni delegati Skupštine doneli jednoglasnu odluku da za predsednika tog odbora bude izabran Nebojša Stojanović, dok je za predsednika stranke predložen Ivica Dačić.

Međutim, šef odborničke grupe SPS-a u lokalnom parlamentu Igor Rajković za Južne vesti kaže da izbori nisu sprovedeni u skladu sa Statutom, kao i da su izborima prethodile mnogobrojne nepravilnosti pa je doneta odluka da svi odbornici napuste sednicu Skupštine.

Izbori su sprovedeni na neregularan način, bez predstavnih mesnih odbora. Ja kao predstavnik mesne zajednice i odbornik uopšte nisam bio pozvan. Takođe, problema je bilo i sa pečatom stranke, koji se nije nalazio kod sekretara partije, već je zloupotrebljen i nalazio se kod određenog čoveka. Naša odluka je bila da napustimo sednicu, jer mi kao odbornici nismo uvaženi, ali ovo se ovako neće završiti - rekao je Rajković.

Predsednik Skupštine Milan Jović, koji je takođe član SPS-a, potvrđuje da ni on nije prisustvovao izborima Opštinskog odbora i dodaje da je o dešavanjima u vlasotinačkom SPS-u obaveštena centrala stranke.

Ni ja kao član stranke koja me predložila za predsednika Skupštine nisam prisustvovao izborima. Želeli su da imaju jedinstvo pa je odbornička grupa rešila da napusti Skupštinu. Iskreno, ne znam koji nam je trenutni status u stranci, ali je o dešavanjima upoznata centrala stranke pa ćemo videti kako će se ovo na kraju rešeti - rekao je Jović.

Podsetimo, 11. kongres socijalista na kome će biti birano rukovodstvo te partije biće održan 17. decembra, a podrška Ivici Dačiću stigla je iz Leskovca, Surdulice i Pirota, a u tim mestima izabrani su i novi-stari predsednici lokalnih odbora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DedaR

    23:21 // 25. 11. 2022.

    A šta bi sa onim parama što nestadoše!? Šta ono reče Tončev!? Ili ih je pojela cica maca!?

  • Nikola

    15:52 // 25. 11. 2022.

    Sve se raspada.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: