Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:02, 5. 3. 2019.

| Politika

Sukobi, izbacivanja i policija na sednici Skupštine u Kuršumliji

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
kursumlija policija u skupstini foto lj..m
Policija na sednici Skupštine; foto: Lj.M.

Još jedna sednica Skupštine Kuršumlije, četvrta u nizu, završena je u kabinetu predsednika Opštine Radoljuba Vidića, nakon sukoba i teških reči odbornika opozicije i pozicije koje su pale u skupštinskoj sali. Pozvana je i policija, međutim oni nisu regovali, a posle nekog vremena napustili su zgradu Opštine.

Sve je počelo kada je na početku sednice odbornik opozicionog Gvozdenog puka Slavko Ilić zalepio na stub skupštinske sale plakat na kome su bile, kako tvrdi, "pobrojane sve lažne investicije lokalne vlasti“.

Predsednik Skupštine Dejan Lović je tražio od opštinskih kurira da skinu plakat pre nego što počne sednica, ali Ilić to nije dozvolio, pa je usledila pauza od 20 minuta. 2 skupstina kursumlija foto lj.m Sporni plakat na stubu u sali Skupštine; foto: Lj.M.

Tokom pauze, predsednik Opštine Radoljub Vidić je u mom pravcu rekao "ovo g...o treba uhapsiti“ nakon čega sam i ja odreagovao i krenula je verbalna rasprava. Verovatno je on nakon toga pozvao i policiju – kaže Ilić.

Naglašava da se policija pojavila posle nekih 10-ak minuta, ali da nije bilo potrebe za bilo kakvom intervencijom jer su se na kratko, u međuvremenu, strasti smirile.

Kada je nastavljena sednica, javio sam se kao odbornik da predložim dopunu dnevnog reda, a u ruci sam držao i sporan papir na kome je pisalo šta su sve obećavali i slagali lokalni političari. Odmah sam dobio prvu, a kako nisam hteo da ostavim papir, i drugu opomenu, a nakon toga i isključenje sa sednice – dodaje Ilić.

Pojašnjava i da nije hteo da napusti govornicu, nakon čega je sednica nastavljena u kabinetu predsednika, što je postala praksa kada su u pitanju sednice kuršumlijskog parlamenta.

Ilić podseća da je, kako kaže, "svojevrsnim performansom" na početku zasedanja želeo da ukaže na izneverena obećanja i laži koje su u izbornoj kampanji govorili lokalni političari okupljeni oko Srpske napredne stranke u Kuršumliji.

Umesto 1.000 radnih mesta, zaposlili su samo svoje najbliže i stranačke poslušnike. Gde je nevidljiva fabrika koju su u nekoliko navrata najavljivali državni funkcioneri, zašto se ne otvara Kuršumlijska banja? – pita se Ilić.

Inače, predsednik Opštine Radoljub Vidić nije odgovarao na telefonske pozive novinara Južnih vesti.

Podsetimo, kriza u kuršumlijskoj Skupštini traje od novembra, a kao jedna od posledica lokalne parlamentarne krize bili su i protesti koji su upravo, nakon Beograda, počeli u Kuršumliji krajem prošle godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzoltra

    10:46 // 6. 3. 2019.

    Čovek odštampao citate, a vi se vređate. Pa kako to? To su vaše reči.
    On je samo hteo da vas podseti na to šta ste rekli da će se uraditi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: