Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:50, 9. 8. 2022.

| Politika

Sukobi na relaciji Narodna stranka - SSP i koliko će se oni odraziti na odnose u niškoj opoziciji

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
opozicija
Do rasprave došlo u Skupštini Srbije; foto: T. R.

Nesuglasice traju od izbora, a nova rasprava do koje je došlo u Skupštini Srbije i u javnosti na relaciji Narodna stranka - Stranka slobode i pravde traje danima. Ipak, to neće uticati na odnose unutar niške opozicije, kaže predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Đorđe Stanković. Predsednica niškog ogranka SSP-a Jelena Milošević smatra da su u Nišu mnogo važnije teme poput prihvatilišta za pse, izmena planova generalne regulacije i loše kanalizacione infrastrukture.

opozicija niš Stanković smatra da odnosi unutar niške opizicije neće biti narušeni; foto: T. R.Problem je nastao kada je, navodno, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić opsovao potpredsednicu SSP-a Mariniku Tepić, koja je tražila od poslanika te stranke da se pomere i oslobode im mesta. Tepić i Dragan Đilas tvrde da je psovanja bilo, Aleksić i njegove stranačke kolege to negiraju.

Ovo je još jedna u nizu svađa na nacionalnom nivou u opoziciji koja je na izbore izašla pod imenom "ujedinjena".

O tome da li je i ko koga opsovao u Narodnoj Skupštini, polemika se danima kasnije vodi i na Tviteru. Poslanik iz Niša Stanković je naveo da je sedeo iza Aleksića i da se uverio da on nije uvredio Tepićevu.

Ipak, odnosi koji "ključaju" na nacionalmom nivou neće se "preliti" na lokalni, navode niški opozicionari. Prvi čovek Narodne u Nišu kaže da se na lokalu ništa neće promeniti i da će pripadnici opozicionog bloka koji je zajedno izašao na izbore nastaviti da sarađuju.

Što se tiče odnosa unutar ove naše lokalne priče, kao što je do sada bilo, imaćemo korektne odnose. Taj neki opozicioni blok koji je sarađivao u vreme izbora ima korektne odnose. Ne bih voleo ni da se to menja, jer imamo šansu da dobijemo izbore na lokalnom nivou, tako da smatram da treba da sarađujemo, a ne da se desi nešto drugo - navodi Stanković.

Poslanica SSP-a Jelena Milošević kaže da su teme kojima opozicija u Nišu treba da se bavi pitanje prihvatilišta za pse u Gadžinom Hanu i izmene planova generalne regulacije gradskih opština, kako kaže, u korist investitora.

Ističe i da je prioritetno rešiti nedostatak kanalizacione infrastrukture jer su posle svake kiše određeni delovi grada pod vodom. Slučaj Tepić-Aleksić nije komentarisala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djekson

    15:05 // 12. 8. 2022.

    I šta ce Mariniki da Fali ako je onaj Ponavljac Opsovao
    Samo moz da se Ostvari
    Ko da ce Mariniki nešto da Fali
    Prošla je ona i Sito i Rešeto

  • Tajanstveni Alan

    20:39 // 10. 8. 2022.

    Koga briga za vase razmirice, trenutno je zamajvacka tema br.1 , Teodosic i Pesic !

  • Daleko im lepa kuća

    14:07 // 10. 8. 2022.

    Političari od svake sorte = najgori nesoj.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: