Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:14, 13. 3. 2023.

| Politika

Sukobi na unutarstranačkim izborima u niškom SNS-u, intervenisala policija

Autor:Milan Zirojević, Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
sns niš
Ko će voditi SNS Niš na kraju; Ilustracija, Foto: JV

Deo naprednjaka posle unutarstranačkih izbora u Mesnoj zajednici Medijana danas oko 18 sati sukobio se sa drugom stranom i zapisničarem pa je morala da interveniše i policija, kako saznaju Južne vesti. Prema nezvaničnim informacijama, pobedu je odneo Dejan Andrejević nad kandidatom iza koga su stajali odbornik Dragan Đorđević i načelnik Nišavskog okruga Petar Babović. Policija se ne oglašava. Đorđević tvrdi da je Andrejević izgubio i da su ljudi oko njega izazvali incident, ali negira bilo kakav fizički sukob.

Naprednjaci su počeli unutarstranačke izbore, skoro svaki su burni, kao da im ne prija demokratija, a današnji su doneli i nove incidente.

U Mesnoj zajednici Medijana u Ulici Branka Miljkovića, prema nezvaničnim informacijama i po svedočenjima, pobedio je nekadašnji direktor niškog Vodovoda Dejan Andrejević, ali se takav rasplet nije svideo ekipi oko drugog kandidata koga su podržavali direktor Pošte Niš i odbornik u Skupštini grada Dragan Đorđević i načelnik Nišavskog okruga Petar Babović.

Prema još nezvaničnim informacijama, potvrđenim od jedne struje u SNS, Andrejević je pobedio sa desetak razlike (36:25), ali je nezadovoljna struja negodovala i otela materijal pa je morala da interveniše i policija večeras oko 18 sati. Izvori kažu da je napadnut i sam Andrejević.

Andrejević nije negirao incident, ali nije ni želeo da ga komentariše.

Ne bih sada komentarisao ništa, trenutno to rade nadležni organi. Postoje svedoci, postoje zapisnici, ali shvatite me, ne bih sada ništa komentarisao - odgovorio je kratko Andrejević.

Iz policije su naveli da proveravaju zvanična pitanja novinara o prirodi sukoba i intervencije policije.

Đorđević kaže da ne zna za odlaske u policiju i da je napustio sastanak i da nije ništa video i čuo.

Nemam pojma da je došlo do sukoba. Normalno, bila su dva kandidata da se glasaju. Kandidat koji je izgubio naljutio se i njegov predlagač digao je galamu, ali ništa osim toga nije bilo. Do fizičkog sukoba nije došlo, nikakav fizički sukob nije bio, normalno je da, kada imaš dva kandidata, da onaj ko izgubi ima pravo da se naljuti i digne galamu. Pobedila je dr Maja Bošković sa 39 glasova za, a Andrejević je imao 36. Sad to što se on i njegove pristalice ljute i bune, što je normalno, ništa nenormalno nije bilo - rekao je Đorđević.

Unutarstranački izbori po mesnim odborima u Nišu održavaju se posle dozvole Vučića i Izvršnog odbora SNS i predstavljaju prvo zvanično naprednjačko upražnjavanje unutarstranačke demokratije u Nišu posle 10 godina.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ilija

    21:49 // 15. 3. 2023.

    vreme je poremeceno tamo lezi vas sin otac itd sve je tu upleteno proslost sadasnjost buducnost i opet i opet po koi put zaredom a taj sto to nevidi itd pokrenuti to pitanje itd

  • ilija

    18:34 // 15. 3. 2023.

    sukob kod nas je sam sukob tj danas prepoznaju taj sukob na ulicu na sportskom terenu ko to tamo ide a sukob sada se pazi od noc i sta ona donosi od te noc dan aktere pa sada sukob i pazi se jos vise

  • SedamsekretaraSKOJ-a

    10:41 // 15. 3. 2023.

    Zar gospodin Djorjevic ne bi trebalo da bude u penziji jer je rodjen 1957 godine, mozda je neophodan Posti ili su mu zamenici neadekvatni, mozda su zamenici i bez potrebnog obrazovanja U svakom slucaju borbeni duh ga nije napustio

    • I deveti Jug- Bogdane

      18:37 // 15. 3. 2023.

      Pa ,pitaj na svom mesnom odboru, sto nas smaras !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: