Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:19, 7. 12. 2010.

| Politika

Sukobi u Ujedinjenoj seljačkoj stranci

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
Zaharije Trnavčević; foto: vesti-online

SVRLJIG - Zaharije Trnavčević tvrdi da je predsednik Ujedinjene seljačke stranke i predsednik opštine Svrljig, Milija Miletić, "najuren" iz te partije. Miletić ovo demantuje i kaže da Trnavčević nikada nije ni bio član USS.

Iako je nedavno napustio redove Demokratske stranke gde je bio član Glavnog odbora i prema sopstvenoj izjavi pristupio Ujedinjenoj seljačkoj stranci, Zaharije Trnavčević kaže da je predsedniku te stranke, Miliji Miletiću "pokazao gde su vrata".

- Miletić je najuren. Otišao je kući jer nije želeo da dođe do sjedinjavanja ujedinjenih poljoprivrednika i privrednika. On je stranku hteo da zloupotrebi za svoje privatne ciljeve i po svaku cenu da ostane predsednik, iako nema kapacitete da bude ni predsednik opštine ni predsednik stranke. Ja njega više ne poznajem. Zloupotrebio je moj višegodišnji trud i trud naših saradnika i prijatelja i ja sam mu pokazao gde su vrata. Uz sebe ću imati većinu pravih domaćina i seljaka, a on će ostati na čelu Ujedinjene svrljiške stranke - kaže za Južne vesti Zaharije Trnavčević.

Predsednik USS-a, Milija Miletić kaže da Trnavčević nikada zvanično nije pristupio stranci, pa tako i ne može da odlučuje o unutrašnjim stranačkim pitanjima.

- Zaharije Trnavčević nije član Ujedinjene seljačke stranke. Nisam pristao da sedište stranke bude u Beogradu, već da ostane u Svrljigu. On je uvek dobrodošao ukoliko želi da postane naš član, ali me iz moje kuće niko ne može izbaciti - kaže Miletić, kome mandat predsednika stranke ističe u decembru.

Dok Trnavčević najavljuje osnivanje stranke "Bogata Srbija" i kaže da će uz Miletića ostati samo nekolicina svrljižana, Ujedinjena seljačka stranka zakazala je Skupštinu za 25. decembar u Niškoj banji gde je jedini kandidat za predsednika upravo Milija Miletić.

Ujedinjena seljačka stranka registrovana je pre nepunih mesec dana u Svrljigu

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • cap.miki

    00:25 // 21. 1. 2011.

    do raskola je izmedju zaharija i rukovodstva USS
    je doslo iz cudnih razloga,naime Zare je insistirao da se sediste USS prebaci u Bg,a rukovodstvo Uss je trazilo da sedidte Uss ostane u Svrljigu a da direkcija bude U Bg .
    Nista ja tu ne vidim sporno ,operativno bi to bilo jako dobro a ispostovao bi se Svrljig i gradjani-glasaci koji su istu USs odrzali u zivotu i svojim potpisima i sacuvali.
    Zare se poneo zaista neprincipijelno i samovoljno ,nepostujuci pri tome nicije misljenje ,vec ja na svoju ruku raskinuo saradnju sa Uss i krenuo u avanturu formiranja nekog pokreta Bogata Srbija.
    Verujem da Milija nije andjeo i da ima dosta gresaka ali se plasim da razlog cepanja USS nije u tome gde ce biti sediste stranke vec mnogo dublji i.
    Meni je inace muka od beogradizacije Srbije i buducnost vidim u organizacija manjih stranaka iz neBgkrugova u spasavanja nam voljene otadjbine.
    Zivela Srbija

  • Petar Petrov

    22:41 // 18. 1. 2011.

    Ujedinjena seljacka stranka je osnovana 2000 godine.Tad su pokojni deda Avram , Zaharije , Profesor Milovan Mitrovic, Profesor (NS Seme) Miroslav Malesevic i jos neki osnovali ovu stranku.Posle toga su dali tu stranku Miliji da je cisto odrzi u zivotu.Kad je doslo vreme da se stranka aktivira ne na Svrljiskom nivou, vec drzavnom ... onda su pocele price kako je Milija mutio sa potpisima.To je sve prebrodjeno uz veliku podrsku Zaharija.I kad je trebalo da se krene sa konkretnim rezultatima stranke (a to je da srbija zivi od poljoprivrede) onda se Milija uzbudio jer ne bi vise imao USS za svoje privatne neke potrebe ili je u talu sa nekim radikalima ili nesto slicno .... kraj price .....

  • marin

    15:01 // 24. 12. 2010.

    milija napred samo. vojvodina je uz tebe. ovo je istorijski trenutak. seljaci su dobili svoju kucu. zare, ne moze unutra jer je providan taj transfer.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: