Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:07, 11. 10. 2019.

| Politika

Surdulički socijalisti čestitali Handkeu Nobelovu nagradu

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
peter handke
Nobelovac dobio čestitku iz Surdulice; Foto: prtscr

Dragi prijatelju Peteru - tako počinje čestitka Socijalističke partije Srbije iz Surdulice austrijskom piscu Peteru Handkeu koji je dobio Nobelovu nagradu za književnost. Izbor švedskog komiteta naišao je na euforiju u Srbiji i poneku osudu u svetu, a surdulički SPS sa Novicom Tončevim na čelu kaže da je u pitanju pobeda istine, slobode i pravde.

Austrijski pisac Peter Handke osim po svojoj literaturi poznat je i po podršci Srbiji devedesetih.

Podržavao je politiku Slobodana Miloševića, suprotstavljao se bombardovanju 1999, a bio je i na sahrani Miloševića 2006.

Zbog ove Handkeove političke agende, njegov izbor za Nobelovog laureta do sada su osudili indijski pisac Salman Ruždi, slovenački filozof Slavoj Žižek, ali i pojedini političari sa Kosova.

U Srbiji je izbor u delu javnosti naišao na euforiju. Tim izlivima oduševljenja pridružio se surdulički odbor socijalista, stranke Slobodana Miloševića.

Sa velikom radošću smo primili vest o Nobelovoj nagradi za književnost i čestitamo Vam od srca. Vaša književna dela Vas čine velikim piscem, a Vaše istinoljublje, borba za pravdu i Vaša empatija, velikim čovekom. Privilegija je imati Vas za prijatelja - kažu u surduličkom SPS.

Veliko hvala Handkeu sa juga Srbije potpisuje lider SPS u Surdulici Novica Tončev.

Retki su oni koji beskompromisno insistiraju na veličanju istine i slobode, ne štedeći svoje biće i umetničko i ljudsko. Još jednom veliko hvala na svim ovim godinama ljubavi i poštovanja prema nama Srbima i našoj zemlji Srbiji - navode socijalisti.

Inače, ove godine dodeljene su 2 Nobelove nagrade. Prva ide u ruke Peteru Handkeu, a druga je dodeljena poljskoj spisateljici Olgi Tokarčuk, poznatoj po liberalnim stavovima i kritici konzervativizma u svojoj zemlji.

Ona je ipak ostala uskraćena za čestitku surduličkog SPS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • MZ

    13:29 // 15. 10. 2019.

    To su mnogi rekli da mi Srbi nismo toliko losi koliko mozemo da budemo, jer nam ne da Evropska zajednica.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: