Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 24. 9. 2017.

| Politika

Šutanovac u Nišu: Nema osobe koja u Srbiji živi bolje, a da nije iz SNS

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Dragan Šutanovac Niš
Tribine počele u Nišu; Foto: DS

Na prvoj od najavljenih tribina koju su demokrate održale u Nišu, predsednik ove partije Dragan Šutanovac rekao je da u Srbiji danas žive bolje samo članovi vladajuće stranke, iako je ovo suprotno predizbornim obećanjima SNS iz 2012. godine, kada su došli na vlast. Ipak, prvi čovek DS-a kaže da opoziciji nedostaju rešenja za građane, ali da ova stranka ipak ima šta da ponudi.

Šutanovac je na amfiteatru kraj Nišave podsetio građane da su pre tačno 17 godina srušili “brutalni režim Slobodana Miloševića”, a ovakav scenario, dodao je, mogao bi da se ponovi i sa SNS-om, ukoliko demokrate dobiju podršku građana. Ovo bi, kaže, moglo da se desi jer naprednjaci nisu ispunili svoja obećanja.

Nema osobe koja u današnjoj Srbiji živi bolje, a da nije iz Srpske napredne stranke. Naprednjaci su jedino rešili svoje egzistencijalne probleme, ali nema ništa od njihovih praznih obećanja iz 2012. godine o kanalima do Soluna, o fabrikama čipova, jeftinim stanovima, jeftinijoj struji, većem broju radnih mesta - naveo je Šutanovac.

On je dodao da opozicija u Srbiji nema “neophodna rešenja za građane”, ističući da DS pak ima 40 konkretnih načina da poboljša život u Srbiji. Među rešenjima koja nude su i, kako je istakao, predlozi poslanika iz Niša Dušana Milisavljevića, koji je u skupštinsku klupu seo ponovo tek nakon što je Bojan Pajtić podneo ostavku.

Zato sam ponosan na naše poslanike, među njima i na Nišliju dr Dušana Milosavljevića koji je predložio zakon koji propisuje da ljudi sa rakom ne mogu da dobiju otkaz. I taj predlog SNS neće da prihvati, kao što neće ni zakone koji sprečavaju nasilnike da nose oružje, ni zabranu zastarevanja krivičnog dela krađe beba. Ne žele ni zakone koji će stimulisati poslodavce da isplaćuju veće plate svojim zaposlenima, kao i one koji su usmereni na zapošljavanje mladih - izjavio je predsednik DS-a.


"SNS došao na vlast parolama protiv korupcije, a danas je sve korumpirano"

Potpredsednik Demokratske stranke Branislav Lečić podsetio je da su naprednjaci došli na vlast sa parolama protiv korupcije, a kako smatra, sada je celo društvo korumpirano.

Niko više ne razmišlja o egzistenciji bez da ima vezu koja će mu pomoći, od lekara preko policajaca do svih drugih - rekao je Lečić.

Podsetimo, demokrate su najavile okupljanja u celoj Srbiji, da bi, kako su kazali, upoznali građane sa programom svoje partije za poboljšanje života u zemlji. Oni su sibolično krenuli iz Niša, odakle su kretali i protesti protiv Slobodana Miloševića.


Pokret socijalista: Šta je sprečavalo demokrate da rade 12 godina

Niški odbor Pokreta socijalista oglasio se povodom skupa demokrata i stao u odbranu svojih koalicionih partnera. Pitajući se šta je DS sprečavalo da za 12 godina svoje vladavine urade sve o čemu pričaju, konstatovali su da je ono o čemu su govorile demokrate u Nišu "naknadna pamet koja nikome nije potrebna".

Gradski odbor Pokreta socijalista Niš pita žute demokrate, šta ih je to sprečavalo da za 12 godina svoje vladavine urade sve ovo o čemu sada pričaju? Šta je vas iz DS-a sprečavalo da vi dovedete "Džonson elektrik", "Leoni", "Cumtobel" i mnoge druge fabrike koje zapošljavaju i koje će zapošljavati Nišlije? DS se sada kune da sve što su radili neće više da rade i da neće biti ono što su bili - saopštili su iz Pokreta socijalista.

U saopštenju su naveli i da su umesto otvaranja fabrika, demokrate dovele do otpuštanja i privatizacija u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Joca

    20:53 // 25. 9. 2017.

    Dobro zivite i vi koji ste bili na vlasti a mnogi od vas su se presaltovali pa su opet na vlasti, jedino obican narod zivi sve gore i gore dok dsovci ubedjuju ljude da je bilo manje lose kad su oni bili vlast i da su manje zlo, jadna vam kampanja.

  • milisav

    14:10 // 25. 9. 2017.

    Imaš bre Šutko što zajedno pola Niša nema. Gledam te šepuriš se, lepo ti je. Jednako, kao i prošli put, u društvu sa Jankovićem. Da nisi ti na onom konju u parku kod Ekonomskog fak.
    Razočarao si me. I još važnije, podcenio. I da ti kažem. ON možda nije idealan, izvesno je i da greši, ali mu ti ne možeš ni akten tašnu da nosiš. Zarad ličnih interesa, razorili ste DS. Gde su vam osnivači? Gde?

  • Saša

    09:59 // 25. 9. 2017.

    A pokret socijalista je za Niš uradio tačno šta? Ima li nekog ko zna ko su kadrovi pomenutog pokreta?

    Kakva vam je ovo vest? Kao na Pinku, izveštaj sa stranačkog skupa poklopljen kontra saopštenjem. Objektivno to su dve različite vesti, ili sam ja naivan da tako mislim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: