Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 19. 9. 2017.

| Politika

Šutanovac u Nišu predstavlja Srbiji “Dogovor za budućnost”

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
Protesti DS
Demokrate iz Niša "prizivaju" promene kao nekad; Foto: Vanja Keser

Zato što je, kako navode demokrate, Niš uvek predvodio promene u Srbiji, najstarija opoziciona stranka odlučila je da sa amfiteatra na keju kraj Nišave pokrene proteste protiv aktuelne vlasti. Tribina “Dogovor za budućnost” biće održana u subotu, 23. septembra, u 17:30 sati, a govoriće predsednik DS Dragan Šutanovac.

Amfiteatar na niškom keju postao je ovog leta popularan prostor za opozicionare, pa će posle "Građanskog fronta" i Demokratska stranka organizovati tribinu pored Nišave. Kritikujući gradsku vlast i celokupno stanje u Srbiji, predsednik Gradskog odbora DS u Nišu Miodrag Stanković, najavljuje da će demokrate predstaviti i program za građane Niša i Srbije.

Za razliku od svih ostalih, demokrate nude rešenja za probleme sa kojima se susrećemo. Plate i penzije su smanjene, porezi i takse su povećani. Ponudićemo program kako zaposliti mlade, kako poreski osloboditi privredu i kako da sudovi konačno počnu da dele pravdu - kaže Stanković.

Demokrate, kako navode, žele da pokažu da nisu svi isti i tvrde da je Grad mnogo bolje funkcionisao u vreme njihove vlasti.

Fabrike i firme koje su dovedene u vreme vlasti DS sad se prikazuju kao nove investicije. Doveli smo Juru, Šinvon, Beneton, niz malih i srednjih preduzeća, zaposlili smo 5.000 ljudi, izgradili više novih bulevara, rekonstruisali halu i stadion, vrtiće, škole, ništa se slično ne radi danas - navodi Stanković.

Podsetimo, Demokratska stranka je najavila od jeseni proteste protiv vlasti i da će, kao nekad Zoran Đinđić devedesetih, krenuti kroz Srbiju, a početak ove opozicione akcije “na otvorenom” poveren je Nišu, jer je ovaj grad bio "vesnik promena" pre 20 godina. Na skupu u subotu, na niškom keju, pored predsednika Demokratske stranke Dragana Šutanovca, građanima će se obratiti i potpredsednik DS Branislav Lečić, kao i član Odbora za bezbednost DS i bivši zamenik načelnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane general Sreto Malinović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    02:07 // 20. 9. 2017.

    Ma da ja cu ceo zivot na proteste da izlazim kad god vi niste na vlasti, vi ste najveci krivci za sadasnju situaciju!

  • Medijana

    01:06 // 20. 9. 2017.

    A to sto vam je jedan od funkcionera preso u sns skoro to nema veze, nema odgovornosti bilo pa proslo, sad cemo na proteste.

  • Не млатите празну сламу због личних интереса

    23:38 // 19. 9. 2017.

    Својим радом или нерадом, својим чињењем или нечињењем ДС је у највећој мери допринела доласку СНС на власт. И Слоба и СПС и ДС са својим вазалима су имали по 10 година на власти. Шта су урадили? Ништа. Само лична корист и ништа више. И када би дошло до промене странке на власти, све би остало исто или слично. Нема више коренитих промена. Зар мислите да би неко дозволио изненађење у Србији, више?

    • Pop

      00:33 // 22. 9. 2017.

      Iznenadjenje moze da se desi ali ne preko kontrolisanih partija u vlasti i tzv. opoziciji, zelja za budzetskim kazanom i dodvoravanje u vodjine skute vlada na sve strane. Velike "pozare" i nezadovoljstvo naroda pale male "varnice", male, malecke i nepredvidive.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: