Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 25. 3. 2023.

| Politika

Svetozar Aleksov sa mesta državnog sekretara u Veće niške Medijane

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
Svetoyar-Aleksov-vecnik.jpg
Aleksov prešao na novu funkciju - u Veće opštine Medijana; foto: JV

Nakon ostavke Miodraga Najdanova u Veću opštine Medijana, na njegovo mesto je pre desetak dana imenovan Svetozar Aleksov (PUPS), koji je pre toga u dva mandata bio državni sekretar u ministarstvima za rad i brigu o selu. Kaže da će njegova oblast kojom će se baviti kao većnik biti socijala, kojom se i ranije bavio.

Skupština Medijane donela je 14. marta rešenje da prestaje funkcija članu Veća Miodragu Najdanovu, koji je na toj poziciji bio od septembra 2020. godine, odnosno od formiranja opštinske vlasti u najmnogoljudnijoj niškoj opštini.

Na istoj sednici Svetozar Aleksov je izabran za novog većnika, a na tu poziciju dolazi nakon nekoliko meseci bez funkcije, jer kaže da je do formiranja nove Vlade, u oktobru prošle godine, bio državni sekretar u Ministarstvu za brigu o selu.

Dve i po godine sam bio državni sekretar u Ministarstvu za rad, pa sam posle bio državni sekretar u Ministarstvu za brigu o selu kod Milana Krkobabića. Sa prestankom Vlade prestao je i moj mandat, nema tu automatizma, tako da je ovo sada novo političko zaduženje lokalno za Niš - kaže Aleksov.

Kaže da je njegov prethodnik i stranački kolega iz PUPS-a ostavku dao iz ličnih razloga.

U Veću Medijane Aleksov kaže da će se baviti socijalnim pitanjima, a to je jedna od oblasti koju je pokrivao i dok je bio član Gradskog veća Niša.

Pokrivam socijalu u Veću za sada, tu ima dosta i protokolarnih dužnosti. Juče sam na primer bio u Pozorištu, dan koji su organizovale starešine, skup povodom početka NATO agresije, danas sam bio u delegaciji za polaganje venaca ispred Banovine povodom 24. marta. Pored tih protokolarnih, sednica kolegijuma Veća, socijala je moj resor - navodi Aleksov.

Podsetimo, Aleksov je prvi put imenovan za člana Gradskog veća Niša 2015. godine, kada je gradonačelnik bio Zoran Perišić, a tada se i bavio socijalnim pitanjima, a u mandatu Darka Bulatovića bio je kao većnik zadužen za obrazovanje i poljoprivredu, odakle je i otišao na poziciju državnog sekretara u Ministarstvu za rad.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radivoje milenković

    16:56 // 27. 3. 2023.

    Dug i nadasve plodonosan put-u dva mandata gradski većnik, jednom čak za obrazovanje i poljoprivredu, ko li spoji ove delatnosti, pa opet u dva mandata državni sekretar u sasvim različitim delatnostima i na kraju opštinski većnik u opštini Medijana, za protokolarne dužnosti : davanje počasne straže i polaganje venaca. Važno je da si većnik, a već će se naći i za šta! Čestitke imenovanom i Hađži

  • ilija

    14:09 // 26. 3. 2023.

    nista ne krijemo il odovlacimo neceg.ljudi su u prirodu kod kuce obavljaju svoja zaduzenja koliko to mogu itd.web strana koja komunicira sa ljudima itd

    • Tajanstveni Alan

      19:08 // 26. 3. 2023.

      Ako imas smucke, skijaj se, sanke ne dolaze u obzir itd.

  • ilija

    13:41 // 26. 3. 2023.

    politika danas nije daleko od coveka raznih pomagaca u pravom smislu svega toga

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: