Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:01, 21. 11. 2019.

| Politika

Svi pričaju o “policijskoj” mesnoj kancelariji, a šta je Vacić govorio u Nišu

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
Misa Vacic foto ALEKSANDAR KOSTIC
Vacić i njegova retorika; foto: A. Kostić

Poruke Miše Vacića iz Niša i okoline ostale su u senci afere oko prostora u kojem su osnovali Pantelejski odbor, mesne kancelarije tik uz policijsku. Srpska desnica pravdala je u Nišu neuspehe SNS-a "žutima" koji su u krvotoku države, širila je homofobiju i šovinizam i pozivala na obnovu Dušanovog carstva, čuje se na snimcima sa skupa.

Ekstremna desnica u krstarenju Srbijom ostavlja tragove govora mržnje koje za sada ispituje vranjsko Tužilaštvo - u Bujanovcu se govorilo o proterivanju nepodobnih. U Šapcu pretnje davljenjem političkih neistomišljenika, a u Svrljigu isterivanjem "žutih" iz institucija.

U ponedeljak je lider Srpske desnice gostovao u Nišu, i to u Panteleju, Medijani i Donjoj Toponici, i tu objasnio zašto su mu problem demokrate, iako su naprednjaci 7 godina na vlasti.

Vacić ima zamišljenu sliku državnog birokrate koji koči razvoj sela - nikad nije bio na selu, otac mu je pobegao sa sela, misli da seljaci imaju rogove, voli da živi na Vračaru, pije kafu i glasa za DS.

U državnom aparatu su ljudi iz prethodnog režima, jer su tada primljeni i ostali za stalno. To je jedan parazitski sistem koji jede državu iznutra. Zato ovi i kad pokušaju da učine nešto za građane sam sistem ih koči jer imaju žutu podmornicu koja pliva kroz državne uprave i jede ih. Zato moramo da uđemo u institucije jer nećemo imati problem da se obračunamo sa njima - poručio je Vacić.

Priča o dubokoj državi koja guši vlast mantra je i američke pro-Tramp desnice, a u srpskoj političkoj areni koriste je stranke koje nisu na vlasti, ali napadaju isključivo opoziciju.

Manir desnice jeste i homofobija, pa je Vacić svoje izlaganje pred građanima Donje Toponice začinio i takvim rečima.

Naš program je - ne da se šetaju pe**ri centrom Beograda, već da srpski seljak ore svoju njivu - naveo je Vacić.

Inače, do sada nije zabeleženo da su homoseksualci sprečavali poljoprivredne radove u Srbiji.

Desničarski pir u Toponici donjoj upotpunio je bivši telohranitelj generala Ratka Mladića i aktuelni funkcioner Srpske desnice Branislav Puhalo.

Srbija je uvek branila svoju teritoriju, počev od Turaka, Austrougara, Nemaca i ovih zadnjih - takozvane naše braće Hrvata i muslimana koji su nam vekovni neprijatelji - rekao je Puhalo.

Zato najavljuje misiju Srpske desnice - ujedinjenje srpskih zemalja kao u vreme Dušanovog carstva.

Podsetimo, Dušanovo je bilo carstvo Srba, Grka i Arbanasa.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • 9999

    05:11 // 22. 11. 2019.

    Nekad se pitam da li je Gebels jos ziv?

  • Боги

    21:27 // 21. 11. 2019.

    Пуна су му уста ''жутих'', а његови (назадњаци) су жући и од најжућих.

  • Toni

    13:52 // 21. 11. 2019.

    Tako je i Palma počeo sa Arkanom, pa Vučić sa Šešeljem, pa i Vacić sa Vučićem...Priča ono što ne misli ali mora. Plaćen je za to. Domaći plaćenik. Ti su najgori. Srbi na Srbe.

    • Don Kihot

      08:41 // 23. 11. 2019.

      Nažalost, sve si u pravu. Ali mislim da si pogrešio u jednoj stvari. Ja mislim da on i misli to što govori, što je još tužnije i jadnije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: