Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 20. 11. 2019.

| Politika

SzS Leskovac: Rekonstrukcija škole“Josif Kostić” košta nas kao izgradnja 3 nove

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
osnovna skola josif kostic leskovac
Rekonstrukciju nazivaju "čudom leskovačkog građevinarstva" i zidanjem "Skadra na Veternici", foto: Bojana Stamenković

Zbog konstantnog probijanja rokova za završetak rekonstrukcije Osnovne škole “Josif Kostić” u Leskovcu, đaci već dve godine nastavu pohađaju na 3 lokacije. Članovi leskovačkog Saveza za Srbiju smatraju da je nedopustivo stalno pomeranje rokova, kao i izdvajanje skoro duplo više novca od planiranog. Od nadležnih traže da se nađe krivac za kašnjenje, ali i za poskupljenje radova.

Rekonstrukcija škole počela je decembra 2017. godine i od tada je rok nekoliko puta probijan i pomeran. Cena je sada skoro duplo veća, kaže predstavnik Demokratske stranke Saša Stojanović, a za te pare, tvrdi, mogle su se napraviti 3 nove škole. saša stojanović ds leskovac Stojanović o zidanju "Skadra na Veternici", foto: B. S.

Najpre smo za radove imali 70 miliona dinara, sada se izdvaja dodatnih 60 miliona. To znači dragi građani da će renoviranje koštati više od milion evra. Tačnije, koštaće toliko da su se od tih para mogle napraviti 3 potpuno nove škole - kaže Stojanović.

Opozicionari su ispred škole govorili o “čudu leskovačkog građevinarstva” i zidanju “Skadra na Veternici”, a ono što su od ljudi sa vlasti dobili, kaže Igor Jovanović iz Pokreta Dveri, jesu nova obećanja.

Stalno imamo nove rokove za završetak radova koji su počeli decembra 2017. godine. Evo ga kraj 2019. godine, a u školi i dalje nema đaka. Ono čega ima, to su nova obećanja, novi rokovi od 100 dana - kaže Jovanović.


Opozicionari: Tražimo odgovorne za ovaj projekat

Iako je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović odgovornost za kašnjenje radova preuzeo na sebe, članovi Saveza za Srbiju kažu da ne žele da vide moralnu, nego krivičnu odgovornost. igor jovanovic Jovanović kaže da su najviše pogođena deca koja nastavu pohađaju na 3 lokacije, foto: B. S.

Šta to znači da Cvetanović prihvata odgovornost? Moramo da napravimo jasno distinkciju između političke odgovornosti, za koju sada znamo ko je kriv, i krivične odgovornosti. Ono što tražimo je jasna personalizacija krivične odgovornosti - kažu opozicionari.

Dodaju da žele da znaju da li je zaista kriv gradonačelnik Goran Cvetanović, načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović, direktor škole Ilija Đorđević ili je za sve kriv izvođač. Krivica, kažu, mora da ima svoje ime i prezime, te zato pozivaju nadležne istražne organe da se uključe i provere šta je i kako bilo.

Podsetimo, rekonstrukcija škole počela je decembra 2017. godine i po prvobitnom planu trebalo je da bude završena za 100 dana.

Prema najnovijim obećanjima, deca bi u školu trebalo da krenu februara, kada se očekuje završetak druge faze koja prvobitnim projektom nije ni bila planirana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Шишач снс-ОВАЦА

    19:02 // 20. 11. 2019.

    СНС-стручњаци за уграђивања, отуд и Скадрови на Бојани!

  • JK

    18:43 // 20. 11. 2019.

    Ma nek kosta i 5 krenite vec jednom sa rekonstrukcijom, kao da treba stadion da pravite a ne da renovirate školu za decu

  • Medrano

    16:07 // 20. 11. 2019.

    Razumem to što se bune, ali tvrdnja da su za te pare mogli da naprave 3 nove škole je apsurdna. Realna cena jedne škole je barem 1.5 miliona eura.

    • David protiv Golijata

      17:39 // 20. 11. 2019.

      U pravu si ne mogu da se sagrade 3 škole nego 2,5 škole za te pare.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: