Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 14. 11. 2019.

| Politika

SzS Niš: Grejanje poskupljuje zbog nedomaćinskog poslovanja Toplane

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
toplana
Smatraju da je poskupljenje učinjeno da bi građani nadoknadili gubitke Toplane; foto: P. B.

Da grejanje u Nišu ne poskupljuje jer su "skočile" cene energenata, već zato što se povećavaju plate zaposlenih, kao i zbog neracionalnog poslovanja Gradske toplane - smatra niški Savez za Srbiju. Zato pitaju gradske čelnike da li pljačkajući građane nadoknađuju gubitke.

Niški opozicionari se protive najavljenom poskupljenju grejanja u Nišu i smatraju da je uzrok nedomaćinsko poslovanje Toplane, što je slučaj i sa drugim javnim preduzećima u Nišu.

Zbog već astronomske cene grejanja se sve veći broj građana isključuje sa daljinskog grejanja, kažu u Savezu za Srbiju, a to ceo sistem dovodi u ekonomski i tehnički neodrživo stanje.

Preostali korisnici plaćaju još neracionalniji sistem. Sa ovakvim poslovanjem Toplana će ostati bez korisnika, a Nišlije bez grejanja. Racionalnim poslovanjem moglo bi se doći do pojeftinjenja grejanja i vraćanja na sistem onih kojih su se u prethodnom periodu isključili, ali i sprečavanju daljeg isključenja domaćinstava sa sistema - dodaju u SzS.

Cenu grejanja povezuje i sa stranačkim viškom radnika u Toplani, za koje treba da se obezbedi plata, a kažu da će zarade dodatno biti veće i od 1. decembra, što sve ide na teret siromašnih građana.

Za stan od 80m2 račun je u prošloj grejnoj sezoni bio oko 13.000 din što je preskupo za osiromašene Nišlije. Osim toga ta cena pokriva rasipništvo ovog javnog preduuzeća i čitave gradske vlasti, koja finansira preskupu izgradnju trga i druge grandomanske projekte - navode u saopštenju.

Sumnjaju i zato pitaju gradsku vlast da li je predlog da grejanje poskupi posledica masovnog isključivanja građana sa Toplane i da li se gubici ovog preduzeća nadoknađuju na štetu svih građana.

Podsetimo, cena fiksnog dela računa za grejanje će ove sezone ostati ista, ali zato poskupljuje varijabilni deo koji će korisnici sad plaćati 6 dinara po kilovat satu, pa bi prosečni računi mogli da budu veći za oko 2 %.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dexa

    22:18 // 14. 11. 2019.

    Botovi se greju na sendviče, zato toliko i lupaju minuse.

  • Sale

    16:43 // 14. 11. 2019.

    Botovi kolko placate dnevnice klincima da lupaju minise na komentare!

  • Petar SNS

    14:13 // 14. 11. 2019.

    Moram da primetim da zloba i malicioznost opozicije nema kraja. Ne raspolažete relevantnim podacima zato i tako prolazite ovo je samo prazna priča bez i jedne tačne činjenice.

    • Овца за шишање

      17:42 // 14. 11. 2019.

      Онако усамљен кад останеш кући, у дубокој интими свог дома и погледаш се у огледало, да ли те је бар мало срамота? Ако не, пиши ПРПАЛО, нема ништа од ЧОВЕКА!

    • brdo

      20:30 // 14. 11. 2019.

      Vidim da u poslednje vreme prednjacis sa izuzetno glupim komentarima.pa mi ti tako pametan kazi kako da kada platim grejanje skoro 8000 za stan od 69 kvadrata,I sa platom oko 30000 dinara,ti strucnace mi kazi kako da prezivim do kraja meseca..ili da prodam stan I odem u garsonjeru sa porodicom pa kako tvoj av kaze da je napredno u svakom pogledu,pa i ja to da osetim.a tebi fino izgleda.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: