Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:58, 21. 4. 2020.

| Politika

SzS Niš: Imenovanje Kriznog štaba pokazalo nesposobnost lokalne vlasti

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Savez za Srbiju
Stručni kadrovi umesto pratijskih poslušnika; Foto: V. Milić

Formiranje novog kriznog staba za vanredne situacije za Nišavski i Toplički okrug je svakako, kako kažu u lokalnom odboru Saveza za Srbiju, priznanje naprednjačkog režima da prethodni krizni štabovi na ovoj teritoriji nisu radili dobro. Ta nesposobnost je, kako kažu, uticala i da broj zaraženih na jugu Srbije bude veći nego u drugim delovima države.

Imenovanje osobe iz Sremske Mitrovice, odakle je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, za šefa pomenutog štaba na najbolji način pokazuje, kažu u SzS, da naprednjacki režim prepoznaje nesposobnost sopstvenih kadrova iz Niša.

Ako je tako, zasto ih onda kandiduje za najviše gradske funkcije? Vanredne okolnosti su nas naučile kolika je važnost pozitivne selekcije. U redovnim okolnostima, nesposobni kadrovi mogu da dovedu do gubitka aerodroma i osiromašenja privrede. U vanrednim okolnostima, oni mogu da budu razlika izmedju života i smrti. Ovo je na najbolji način pokazala tragedija u Gerontološkom centru - kažu u SzS.

U takvim okolnostima, zaključuju u Savezu, nije dovoljno procesuirati stranačke direktore koji su tokom vanrednih okolnosti pokazali svoju nesposobnost, već je potrebno utvrditi ko ih je i zbog čega imenovao na odgovorne funkcije. Zato pitaju gradonačelnika Niša ko je predložio Milana Stevanovića za direktora Gerontološkog centra Niš?

Direktor Stevanović svakako snosi veliku odgovornost za tragediju koja se desila u Gerontološkom centru, ali najveću odgovornost snosi osoba ili organizacija koja ga je na tu funkciju imenovala - kažu u SzS.

Našem gradu je, pojašnjavaju, potreban meritokratski sistem po kome će najodgovornije funkcije obavljati oni najsposobniji i sistem u kome stranačka pripadnost neće biti dovoljna kvalifikacija za mesto direktora.

Podsetimo, direktor Stevanović koji je uhapšen zbog zaražavanja više od 150 ljudi u Domu za stare u Nišu, bio j ečlan SNS i kandidat za odbornika na listi ove stranke u Opštini Palilula.

Nakon hapšenja imenovan je poseban Krizni štab Vlade Srbije za dva okruga na jugu zemlje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nis u srcu

    21:49 // 21. 4. 2020.

    Pitanje za SZS da li je Mikica jos kod vas ili je presao u neku drugu stranku? Saopstenje je pun pogodak!

  • Nikad briga, nikad stres, nikad vise SNS...

    19:14 // 21. 4. 2020.

    ... 2000. godine neko se zalagao za lustraciju... Srbija bi danas bila uredjenija zemlja da se zalagao za kastraciju...

  • Damnjan

    17:02 // 21. 4. 2020.

    Informacija da je Tončev ustupio hotele Gradu je samo farsa. I dalje medicinari koji se angažuju u borbi protiv COVID 19 moraju privatno da stanuju.

    • ZELENKO

      15:41 // 22. 4. 2020.

      Toncev se šalio a vi ste misleli da je istina.Pod njegovo drvo nema ladovina moje Nišlije.Znam ga mnogo dobro.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: