Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:17, 6. 12. 2019.

| Politika

SzS Vranje: Demokratija u Srbiji je ukinuta, bojkot narednih izbora

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
SzS Vranje
SzS U Vranju decidan u odluci da predstojeće izbore treba bojkotovati; foto: M. D. /JV

Iz vranjskog Saveza za Srbiju odlučni su u tome da bojkotuju naredne izbore, jer, kako kažu, naprednjaci su uzurpirali sve državne institucije i kontrolišu ih, a tvrde i da mediji nisu otvoreni za sve stranke, kako bi uslovi na republičkim i lokalnim izborima bili ravnopravni. Oni su skup podrške Vučiću u Vranju okarakterisali kao protest vladajuće stranke protiv njih samih, jer, kažu, teror nad građanima Srbije vrše funkcioneri SNS-a.

Razloga za izlazak na predstojeće izbore nema, jer, kako kažu, jedan od osnovnih uslova da se mediji otvore bar 6 do 9 meseci za sve stranke da bi uslovi na izborima bili ravnopravni - nije ispunjen.

Jedan od razloga za bojkot predstojećih izbora je i taj, kažu, što vladajuća partija kontroliše sve državne institucije i zato izborima ne treba dati legitimitet.

Evo već godinu dana nadležno Tužilaštvo ne reaguje po našoj krivičnoj prijavi koju smo podneli protiv četvorice nasilnika iz SNS-a koji su nas ispred naših stranačkih prostorija napali i brutalno pretukli. Umesto toga, imamo montirani politički proces protiv nas koji, po nalogu SNS-a, sprovodi Osnovno tužilaštvo, u kome smo mi optuženi da smo navodno sprečavali proces glasanja za izbore u mesnim zajednicama. To je slika i prilika ove nakaradne vlasti i jedan od razloga zašto smo čvrsto opredeljeni za bojkot - kaže Đorđe Ristić, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke.

Nela Dimitrijević, potpredsednica DS-a, kaže da je sada već izvesno da uslovi za izlazak na izbore nisu ispunjeni, pa nema ni razloga izaći na njih, jer je demokratija u Srbiji, kao i Vranju - ukinuta.

Ona se osvrnula i na skup podrške Aleksandru Vučiću, istakavši da je zanimljivo što se skupovi podrške predsedniku održavaju u tri najjužnija grada Srbije gde je i životni standard građana najniži.

Takvi prizori bili su karakteristični za Nemačku 40-ih godina, sa ciljem stvaranja kulta jedne ličnosti - zaključuje Dimitrijevićeva.

Na skup se osvrnuo i Milan Mihajlović, član Srpskog pokreta Dveri, rekavši kako je njegov utisak da naprednjaci izražavaju protest protiv terora koji nad građanima Srbije vrše funkcioneri iz njihovih redova.

Za sedam godina vlasti u Srbiji, SNS je obesmislio sve što se može obesmisliti u državi. Iako je apsurdno, to nije toliko strašno, koliko činjenica da je vladajuća stranka za 7 godina uzurpirala sve institucije - kaže Mihajlović.

Ističe i da je zbog svega toga najavio i akciju bojkota koju će Savez za Srbiju održati u subotu, 7. decembra u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    15:11 // 6. 12. 2019.

    To što vi "gospodo" iz tzv. SZS zovete "bojkot" je nesposobnost da napravite plan i program za kampanju a kamo li da nedaj bože vodite državu. A i vidli ste u šetnji "REZULTATIMA PROTIV SNAJPERA" koliko ljudi podržava sadašnju vlast.

    • Nenad stojanovic

      20:21 // 15. 12. 2019.

      Da vidim ,jumko,simpo i steanack vojska sns-a koja mora ma ulicu mirom ili silom,afere krusik proizvodnja droge u fabrici organske hrane???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: