Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 15. 2. 2019.

| Politika

SzS traži ostavke gradonačelnika i ministarke saobraćaja zbog iskliznuća cisterni

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
cisterne foto D. M. Juzne vesti
Smatraju da je saobraćaj trebalo ranije da se obustavi; foto: D. M./Južne vesti

Zato što smatraju da "naprednjačka vlast ugrožava živote građana time što nije sposobna da održava prugu kojom se transportuju opasne materije", kako su saopštili iz niškog Saveza za Srbiju, traže ostavke gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i direktora Infrastrukture železnice Miroljuba Jevtića.

Savez za Srbiju u saopštenju podseća da su u poslednjih mesec dana na pruzi Niš - Zaječar čak tri puta iz šina iskliznule cisterne koje su bile natovarene opasnom materijom. Ističu i da su zbog prvog ispadanja cisterni sa amonijakom, koje su se potom izvrnule, meštani morali da se evakuišu.

Za to vreme je direktor Infrastrukture železnica Srbije Miroljub Jevtić govorio da se saobraćaj u zimskim uslovima na pruzi odvija potpuno bezbedno, kako kažu, iako je u praksi bilo potpuno drugačije.

Mestani Jasenovika su tražili da se do rekonstrukcije pruge opasne materije više ne prevoze na ovoj deonici, ali su se Ministarstvo i Železnice Srbije oglušili na njihove zahteve - dodaju u saopštenju.

Smatraju da je sa velikim zakašnjenjem, tek kada su cisterne iskliznule i treći put, Ministarstvo saobraćaja odlučilo da se obustavi saobraćaj na ovoj opasnoj deonici.

Na sreću pomenuta iskliznuća nisu ugrozila živote ljudi, dodaju u Savezu za Srbiju, ali zakašnjenje nadležnih "najbolje pokazuje odnos naprednjačkog režima prema građanima".

Zbog neodgovornog odnosa prema građanima Srbije, Savez za Srbiju zahteva: Ostavku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, ostavku direktora Železnice Srbije Miroljuba Jevtića i ostavku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića - navode u saoštenju.

Podsetimo, poslednje iskliznuće 5 cisterni sa amonijakom se dogodilo pre dva dana u Svrljiškoj klisuri, a neke cisterne su se zaglavile u tunelu, dok su ostale na kamenom mostu, što dodatno otežava podizanje i sklanjanje sa pruge. Rekonstrukcija pruge Niš - Zaječar bi trebalo da počne za desetak dana, a ako se to ne desi ministarka Zorana Mihajlović je rekla da će smeniti direktore.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Branislav Petrovic

    17:23 // 16. 2. 2019.

    Prvo metro u najvecem selu u drzavici pa onda sta pretekne,ako pretekne.

  • Naissus

    10:01 // 16. 2. 2019.

    Krivi su ali nisu samo oni. Krivi su i prethodni. Krivi su i oni pre njih .... Pruga Niš-Zaječar nije obnavljana skoro ceo vek. A zašto, to je već ono drugo pitanje; pitanje iseljenja pruge iz grada i naseljenih mesta u okolini

  • Posmatrac

    21:31 // 15. 2. 2019.

    'ajde, Zoki- oglasi se!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: