Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:17, 24. 11. 2018.

| Politika

SzS u Leskovcu bez Stefanovića: Živimo u zarobljenoj državi

Autor:Bojana AntićIzvor:Južne vesti
savez za srbiju leskovac
Savez za Srbiju predstavio program Leskovčanima, foto: B. Antić

Iako je trebalo da učestvuje na večerašnjoj tribini Saveza za Srbiju, lider pokreta Levica Srbije Borko Stefanović, zbog povreda koje je zadobio juče u Kruševcu, u Leskovac ipak nije došao. Ostali članovi Saveza predstavili su svoj program Leskovčanima, poručivši da ih niko neće uplašiti i da će nastaviti da rade ono što su započeli.

Reagujući na aktuelna društveno-politička dešavanja u Srbiji, poput prebijanja Borka Stefanovića u Kruševcu od strane, kako tvrde, aktivista Srpske napredne stranke, otkazivanja predstave u Aleksincu, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da se takvoj bahatosti vlasti mora stati na put.

Mi živimo u zarobljenoj državi, u državi u kojoj jedan čovek odlučuje o svemu. I u takvoj zarobljenoj državi dešavaju se stvari kao što su se sinoć dogodile Borku Stefanoviću. Tanka je linija između zabrane izložbe, pozorišne predstave i razbijene glave. Vrlo je tanka linija. Moramo da stanemo na put toj pošasti, da im kažemo da nećemo više trpeti to - rekao je Lutovac.

U ovom trenutku građanima je potrebna solidarnost, smatra Lutovac, jer kada napadnu jednog, treba da skoče svi i ne dozvole takvo ponašanje, a svoju solidarnost moći će da pokažu na protestu u Kruševcu, sledećeg petka, 30. novembra.

Za stanje u državi koje karakterišu prebijanja neistomišljenika, u kojoj kriminalci slobodno šetaju ulicama, prema mišljenju Dragana Đilasa, kriv je Aleksandar Vučić. savez za srbiju leskovac Pun hol Leskovačkog kulturnog centra, foto: B. Antić

Danas u Srbiji nema bezbednosti ni za koga, a za takvo stanje krivac je Aleksandar Vučić! On je čovek koji 6 godina seje mržnju u ovom narodu, među one koji misle kao on, prema nama koji ne mislimo tako. On je čovek koji neistomišljenike naziva bandom, huljama, kriminalcima, tajkunima, izdajnicima, jadnicima i bednicima - smatra Đilas.

Upravo zbog toga što se neistomšljenici targetiraju kao nepriajtelji, što ne postoji dijalog, kritika, ni samokritika, ova vlast, smatraju u Savezu za Srbiju, treba biti smenjena.

Nećemo više da trpimo ovu vlast. Ne plašimo se i nećemo dozvoliti da nas biju - kažu u Savezu.

Pored Đilasa i Lutovca, o programu i aktuelnim dešavanjima na tribini u Leskovcu govorili su poverenica pokreta Levica Srbije za Leskovac Mirjana Perišić, predsednik Udruženih sindikata Sloga Željko Veselinović, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Podsetimo, Savez za Srbiju u Leskovcu je formiran pre nedelju dana, a ovaj opozicioni blok na lokalu čine gradski ogranci Demokratske stranke, Srpskog pokreta Dveri, Narodne stranke i pokreta Levica Srbije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    15:08 // 25. 11. 2018.

    Mislim da opozicija pravi ozbiljnu grešku ukoliko ne insistira na pronalaženju nalogodavaca prebijanja Borka Stefanovića.

  • Milos

    11:10 // 25. 11. 2018.

    Podrska opoziciji, mislili smo da posle Slobe nece vise nikada da imamo situaciju da nas biju i tiho likvidiraju, ali smo se prevarili!

  • Овца за шишање

    22:36 // 24. 11. 2018.

    Само да се овчице некако пробуде и заблеје, да ствари не оду предалеко, као у Немачкој тридесетих!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: