Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:38, 14. 8. 2018.

| Politika

Tači ponovo o pripajanju Preševske doline, Merkelova protiv promene granica

Autor:M. ZirojevićIzvor:N1, Južne vesti
hašim tači fb profil
Ponovo aktuelne promene granica na Balkanu; Foto: FB profil Hašim Tači

Predsednik Kosova Hašim Tači pozvao je političke lidere Albanaca sa Kosova i juga Srbije da se ujedine oko pripajanja Preševa, Bujanovca i Medveđe Kosovu, a kosovska opozicija navodi da Tači manipuliše osećanjima Albanaca iz Preševske doline. Premijerka Nemačke Angela Merkel izrekla je odlučno "ne" bilo kakvoj novoj promeni granica na Balkanu.

Da Hašim Tači nije odustao od svoje ideje o korekciji granica i pripajanju Preševske doline Kosovu, pokazala je njegova jučerašnja izjava, nakon sastanka sa Albancima sa juga Srbije, u kojoj je pozvao na jedinstvo političara i civilnog sektora da bi “ostvarili cilj”.

Još jednom zahvaljujem liderima i građanima Preševske doline koji podržavaju ostvarivanje naših zajedničkih ciljeva za ujedinjenje Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom, u okviru korekcije granica između Kosova i Srbije. Ovo pravo treba da nas ujedini bez obzira na stranačka i ideološka opredeljenja, bez obzira na institucionalnu poziciju, uključujući civilni sektor ili opoziciju - naveo je Tači.

Prva se na ovaj poziv nije odazvala kosovska opozicija, pa je generalni sekretar opozicionog Demokratskog saveza Kosova Ismet Bećiri, kako prenosi N1, naveo da Tači “manipuliše emocijama Albanaca iz Doline, da je licemeran i da do ovog ujedinjenja neće doći, što je za dobrobit Kosova”.


Merkelovo “ne” Tačiju i Vučiću i “oluja” srpskih prorežimskih tabloida

Na Tačijevu “korekciju granice” i Vučićevu priču o “razgraničenju”, za šta je rekao predsednik Srbije da je njegova politika oko Kosova, reagovala je jedna od politički najmoćnijih figura sveta - kancelarka Nemačke Angela Merkel.

Nema promena granica na Zapadnom Balkanu, to se izgleda mora svaki put ponavljati - rekla je Merkel.

Predsednik Srbije još se nije izjasnio o ovom Merkelovom (ne)diplomatskom “nein”, ali su to već učinili prorežimski tabloidi. Tako je Alo "optužio" Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i oca Savu Janjića “da su se izborili da sever Kosova ostane Albancima”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • xyz

    13:05 // 14. 8. 2018.

    Do Nisa, taman da nam oslobodite aerodrom od okupacije Beograda..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: