Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 11. 5. 2012.

| Politika

Tadić sa investitorima u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
tadić u nišu
Boris Tadić sa Nišlijama

Kandidat za predsednika Srbije, Boris Tadić razgovarao u Nišu sa italijanskim investitorima koji su spremni da ulažu u Srbiju.

U samom centru Niša velika gužva i puno ljudi, a među njima i kandidat za predsednika Srbije Boris Tadić. Kandidat Demokratske stranke došao je u Niš kako bi razgovarao o novim investicijama.

- Uvek mi je bila namera da u Niš dovedem visokotehnološke kompoanije kako bismo uposlili niške inžinjere i otvorili perspektivu niškom Univerzitetu. Verujem da Niš kao nekadašnji tehnološki centar može da dosegne te visine – rekao je Tadić.

Među italijanskim investitorima bio je i Vendemijati Đovani iz italijanskog studija Skepa iz Firence koji je naglasio da je njegova kompanija zaintersovana za ulagaje u srpsko tržište.

- Spremni smo da se pojavimo na srpsko tržište, ali i zajednički na tržištima na kojima već posluje Srbija. Čast mi je da budemo deo projekta u kojem bi učestvovali italijanski inžinjeri, ali i stručnjaci iz Srbije – rekao je Đovani.

Tadić je izrazio želju da cela proizvodnja vetrogeneratora bude preseljena u Srbiju, ali ne samo kao proizvodnja električne energije već i u pogledu izrade opreme.

Kandidat za predsednika je istakao da su na sastanku bili i italijanski predstavnici koji se bave proizvodnjom betonskih konstrukcija, inetligentnih računara najnovije generacije, luksuznog nameštaja, ali i turbina i delova za opremanje vetroparkova. Tadić u Medijani Dragoslav Ćirković i Boris Tadić na Arheloškom nalazištu Medijana

Predsednik Demokratske stranke posetio je i Arheološko nalazište Medijana. Tadić je rekao da je razgovarao sa svetskim državnicima o obeležavanju godišnjice Milanskog edikta i izrazio želju da sledeća godina protekne u znaku tog jubileja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DEMOKRATA PANTELEJ

    20:06 // 11. 5. 2012.

    Na Medijani je bilo 15 ljudi, uglavnom iz niških frakcija DS i obezbedjenje. Čudo Tadić ne oseća ovu blamažu u Nišu i izbegne podršku nepodrživog.

  • Veliki Kamen

    14:51 // 11. 5. 2012.

    Pa ako vam je bila namera, sto ih do sada niste doveli, nego ste se setili Nisa pred izbore. Zna cela Srbija da je vama najbitnije Beograd, a za ostalo kada imate vremena. Mislim da ste vi ipak dosli da vidite sta u Nisu jos moze da se proda...

  • Branislav Petrovuć

    12:18 // 11. 5. 2012.

    Liči čoveku da bude predsednik.Ume da se nasmeje,zna da priča,obrazovan i veoma cenjen u svetu.
    Srećno na izborima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: