Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:13, 12. 3. 2022.

| Politika

Tadić u Nišu: Kandidat za predsednika ispred "Ajmo, ljudi" je Dragoslav Šumarac

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
TADIC NASLOVna
Važno razvijati region, poručio Tadić; Foto: J. J.

Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić neće se ponovo kandovati, već će ispred koalicije "Ajmo, ljudi" delegirati Dragoslava Šumarca, rekao je Tadić u Nišu.

šumarac Dragoslav Šumarac, kandidat za predsednika koalicije "Ajmo, ljudi"; Foto: Građevinski fakultet - BeogradPredsednički kandidat koalicije „Ajmo, ljudi“ koju predvodi Socijaldemokratska stranka Dragoslav Šumarac redovni je profesor Građevinskog fakulteta, ministar u Vladi Zorana Đinđića i član Evropske akademije nauka.

On je eminentno proevropski kandidat, čovek koji je upravo i sa Zoranom utemeljivao proevropsku Vladu, čovek sa ogromnim dostignućem – rekao je Tadić.

TADIC 2 Niš će imati predstavnika u Parlamentu, kaže Tadić, poručio Tadić; Foto: J. J.Kako je rekao, siguran je da će biti deo parlamenta i da kandidat iz Niša Miodrag Stanković, aktuelni odbornik SDS-a ima prolazno mesto.

Na konvenciji u Nišu poručio je da je Srbija je postala zemlja jeftine radne snage i da se neravnomerna razvija. Predlaže regionalizaciju, direktan izbor narodnih poslanika i promenu zakona i podršku privrednicima.

Podsetimo, lista koju okupljaju Tadić i SDS se zove “Boris Tadić - Ajmo ljudi”, ali bivši predsednik Srbije nije na njoj. Nosilac je Goran Radosavljević, univerzitetski profesor koji je ujedno i kandidat za premijera.

Najbolje rangirani južnjak je već pomenuti Stanković koji je nekadašnji član i predsednik Gradskog odbora DS. Trenutno je odbornik u Nišu ispred Koalicije “Niš, moj grad”.

Sa njim je i Dragoslav Ćirković, bivši predsednik Opštine Medijana, a od nekadašnjih DS-ovaca tu su i Mića Jevtić (SCG), Boban Mikić (Nova) i Kostadinovićeva, koja se iz javnog političkog života u Nišu povukla nakon zaposlenja u JKP Mediana.

Pored Stankovića, sudeći prema rejtinzima i anketama šanse da uđe parlament ima i Vranjanac Branislav Stojković. Ovaj privatni preduzetnik je na 18. mestu. Visoko je plasiran i diplomirani ekonomista iz Leskovca Ivan Stojanović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Biljana

    15:06 // 14. 3. 2022.

    Moj glas imaju!
    Tadic je najbolji politicar. Lista Ajmo ljudi ima puno strucnih i postenih ljudi.

  • Dudulajac

    01:55 // 14. 3. 2022.

    Dobro da su uspeli da nadju Nis, da dodju barem jednom u 4 godine.

  • Petar SNS

    17:23 // 13. 3. 2022.

    Da obavestim javnost . Nije više kandidat traju kraće od jogurta . Pa dajte bre Mikicu iz Orljane ili Malošište za kandidat ili Banankicu .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: