Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:02, 27. 6. 2019.

| Politika

Tokom šetnje protiv fašizma grupa mladića skandirala velikoj Srbiji i Nediću

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
protest protiv fašizma
Jedni su šetali, drugi salutirali i skandirali; Foto: Južne vesti

Stotinak Nišlija večeras je na keju protestovalo protiv fašizma. Mirnu šetnju ispratila je i grupa mladića koja je sa strane skandirala velikoj Srbiji i Nediću.

Grupa Nišlija okupila se kod spomenika Nadeždi Petrović odakle su u tišini krenuli kejom. Šetnju je predvodio odbornik Niške inicijative Srđan Nonić, a u koloni je bio i izbodeni mladić Uroš Janjić. Odbornici Niške inicijative, bivši narodni poslanik Miloš Bošković, niški aktivisti i drugi građani, takođe, su nosili pomenute majice.

Tokom šetnje na keju grupa mladića koja je sedela sa strane skandirala je parole poput "Srbija Srbima", "Živela velika Srbija", "Živeo Nedić" i "Živeo Ljotić".

Ovo smo i hteli, da ih izvučemo iz mraka - rekao je Nonić.

Šetnja je završena kod Oficirskog doma na keju, gde su građani simbolično okrenuli leđa, a na njihovim majicama je pisalo "Rupa za nož".

Nacizam na delu! Zato protest! Provociraju, ali se ne plaše svi!!!

Posted by Niška Inicijativa on Četvrtak, 27. jun 2019.

Tačno nedelju dana od ubadanja nožem mladića na keju, Nonić kaže da Niš ne sme da bude mesto opasno po život zbog natpisa na majici. Za stop “fašizmu” napominje da je na prvom mestu vrednosna i civilizacijska poruka, pa politička.

Za rast ekstremne desnice krivi aktuelne vlast za koju kaže da sa tim grupama “šuruje 30 godina” i da porast ekstremističkih grupa miriše na radikalizaciju u društvu.

Viđenijih predstavnika drugih političkih opcija u Nišu nije bilo na protestu, ali odbornik Nonić kaže da nije razočaran zbog toga.

Bilo je za očekivati da niko neće da dođe da podrži tu priču. Očigledno ili kalkulišu ili su nezainteresovani za ovako nešto. Odrastao sam u ovom gradu i izlazio na keju, bilo je i tad sporadičnih incidenata, ali ne ubadanja nožem. To je apsolutno neprihvatljivo - rekao je Nonić za Južne vesti.

Podsetimo, 21. juna na Keju kola srpskih sestara, 25-godišnji mladić je izboden, kako je sam rekao, jer je nosio majicu sa antifašističkim natpisom, a par dana kasnije policija je privela 33-godišnjaka zbog sumnje da ga je izbo. Nakon saslušanja u policiji privedeni su pušteni iz pritvora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavko

    20:22 // 10. 7. 2019.

    SUNOVRAT SRBIJE
    Stiglo je vreme kada svi vidimo da je najveće zlo Srbije, upravo ta (došljačka) radikalna stranka sa njenim reptilima. Zatim SPS i Demokratska stranka. Za vreme njihove vladavine Srbija je potpuno izdata, opljačkana i rasprodata zemlja, to je neporecivo. Danas ovi goli zločinci nemaju nikakvih argumenata za svoju odbranu, osim klevetanja i uzurpacije medija i sudstva u Srbiji. Javn

  • nele

    14:09 // 4. 7. 2019.

    Ja sam protiv komunista, jer je komunizam naneo vise zla nego Nemci i Turci zajedno!

    • komunista

      22:32 // 4. 7. 2019.

      Samo kazi da si fasista. Prostije je a i znacemo da si protiv komunizam jer mislis da su naneli vise zla od Nacista i Turaka. Svi fasisti tako misle.

  • jasar

    18:29 // 28. 6. 2019.

    posto se zna lokacija sa snimka gde sede ,predlozio bi da te iste,mangupe policija pretrese,u civilu naravno i dobro proceslja ,a i neka gradjanska patrole nije lose ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: