Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:50, 11. 6. 2020.

| Politika

“Tolerancija za Niš” jedina manjinska koalicija na izborima u Nišu

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
tolerancija
Poslednja opcija na listiću, manjinska opcija; foto: FB logo

Iako je predvodi bivši demokrata MIća Jevtić, kako sam kaže, “Tolerancija za Niš” poslednja, 16. lista na izborima u Nišu je manjinska lista. Na njoj su predstavnici brojnih manjinskih partija, pa im je i prag za ulazak u lokalni parlament niži, a šanse veće.

Jevtić kaže da su oni koalicija manjinskih stranaka, jer su dobili ovlašćenje koalicije “Tolerancija” koju čine manjinske stranke.

Tako da smo mi na listu stavili ljude prema preporukama manjinskih stranka. Prvenstveno su tu Stranka Crnogoraca, Bošnjačka građanska stranka, Vlaška stranka i ima tu još par manjih stranaka sa kojima nisam imao komunikaciju, ali one su na nivou Srbije u istoj toj koaliciji - kaže Jevtić.

Drugi na listi je Raica Milićević koji je pre nekoliko godina nastupao kao lider LDP-a u Nišu, ali Jevtić kaže da sada nastupa kao građanin, a ne kao član stranke Čedomira Jovanovića.

Zanimljivo je da su u Koaliciji za mir, koju je Jovanović kandidovao za republičke izbore, takođe neke od pobrojanih manjinskih stranaka, ali prvi na listi “Tolerancije za Niš” kaže da to jesu iste stranke, ali postoje razlike sa niškom listom.

Tamo su uključene apsolutno sve stranke koje čine tu koaliciju “Tolerancija”, a ovo smo mi dobili jednostavno od predsednika koalicije ovlašćenje. Od Jasminka Hadžić Salihovića i od Marijane Jurić smo dobili ovlašćenje, jer teško je naći Vlahe ili druge manjine ovde u Nišu - pojašnjava Jevtić.

log Jevtić prvi na listi "Tolerancija", ranije u DS-u; foto: FB logoLista ima 21 ime, a prvi na listi kaže da nisu hteli da šire listu zbog troškova, vremena i logistike koju nemaju.

Biračima obećavaju da će se boriti za običnog čoveka.

Prvenstveno za ljude, a ne za neke velike i skupe projekte. Da se čuje glas naroda i da se borimo za institucije. Protiv korupcije. Pokušaćemo da promenimo način razmišljanja, da utičemo na smanjivanje tenzija, na neki konstruktivniji dijalog. Da se manje priča, a više radi - kaže Jevtić.


Iz DS-a na čelo “Tolerancije za Niš”

Sam Jevtić je donedavno bio u DS-u, ali kaže da više nije član te stranke i da je zbog previranjai izašao iz te priče.

Jednostavno, prijatelji su bili i na jednoj i na drugoj strani. Sukobi su bili takvi kakvi jesu i onda sam ja izašao kada sam video da je to uzelo maha. Uredno sam se iščlanio nezavisno od svih ovih koje sada, koliko vidim, izbacuju. Samostalno sam sve to radio i nisam hteo da imam nikakve dogovore, niti ekipe. Bio je to moj lični potez - kaže Jevtić.

Listu koju predvodi predstavlja kao nove ljude, jer niko od njih nije bio do sada odbornik ili na nekoj funkciji u vlasti, a stava je da stari ljudi ne mogu da donesu promene.

Što se koalicija tiče, za sada kaže da nisu razmišljali o tome, ali naglašava da neće po svaku cenu da kritikuju, niti da podržavaju tuđe ideje.

Podsetimo, izbori u Nišu zakazani su za 21. jun, a na listiću će biti 16 političkih opcija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niški

    08:50 // 12. 6. 2020.

    Farsa lakrdija i zaje...cija kakva manjina bre Nišlije ga znaju odlicno.Od g17 preko ds pa sad da pomogne sns kao manjina a usput svaki interes licni ostvari.Prvi ga zaposlili drugi dali rukov.pozicije u javnim preduzecima a sad verovatno puca na vise nesto!Hitno menjati zakon o manjinama i izborima.da bar dve trecine budu manjine na listi! Znaju ljudi.
    Sns nije svestan da im ovakvi ubijaju rejti

  • Burduš

    07:35 // 12. 6. 2020.

    Član sam DS i mogu da kažem da mi nije drago što je Mića otišao.Mića je jedan od retkih iz tog kruga oko bivšeg predsednika GrO sa kojim sam mogao da pričam. Jedini normalan medu njima.Normalan lik,nije seljak i uvek sam se pitao šta će sa njima.Na kraju se pošteno isčlanio.Bez pokušaja nekakvog puča itd. za razliku od drugih.Mislim da je sa ovim pogrešio, ali mu želim uspeh i sreću. O.K. je Mića.

    • Dzamutka

      06:56 // 13. 6. 2020.

      Burduse, tolko si ga nahvalio kao da je Rajka ! A, on neki Mica totalno nebitan i neprimetan lik za ovaj grad !

  • Abc

    21:32 // 11. 6. 2020.

    Bio je i član G17plus, čisto da dopunimo biografiju

    • Slavica

      01:31 // 13. 6. 2020.

      Kao i ti.Samo za razliku od tebe koja si promenila 5 stranke.Proveri mozda nisam dobro prebrojala.Valjda vise neces.Ide u penziju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: