Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:48, 8. 4. 2012.

| Politika

Tomislav Nikolić u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSCF6349
Tomislav Nikolić u Svrljigu

Lider Srpske napredne stranke i predsednički kandidat Tomislav Nikolić posetio je Svrljig u okviru predizborne kampanje gde je obišao nekadašnju fabriku "Herbogal“ i manastir Svetog Arhangela Gavrila u selu Pirkovac.

Ispred zatvorene fabrike za preradu lekovitog bilja "Herbogal“, po kišovitom vremenu, Nikolića je dočekalo nekoliko stotina Svrljižana.

- Bilo bi mi drago da se sa ljudima ne susrećem ispred zatvorenih fabrika, ali teško da možemo naći primer da govorimo o nečemu što je danas pozitivno u Srbiji. Svaki dan je neka nova fabrika zatvorena, nešto je poskupelo, ljudi ostaju bez posla. Vreme je da se Srbija pokrene i nemojte dozvoliti da još jednom oni pobede – rekao je Nikolić okupljenim Svrljižanima

Lider naprednjaka i predsednik svrljiškog odbora te stranke Goran Jeremijić istakli su da Svrljig svakako još uvek ima potencijala kao i nekad, kada je bio industrijski jak, da lekovito bilje još uvek postoji na svrljiškim planinama, ali da je država nezainteresovana za pokretanje ovog i sličnih pogona, naročito u manjim sredinama.

U okviru posete Svrljigu, Tomislav Nikolić posetio je i manastir Svetog Arhangela Gavrila u selu Pirkovac, a pored Jeremijića, sa Nikolićem su u poseti pravoslavnoj svetinji iz doba Nemanjića boravili i Momir Stojanović, predsednik nišavskog okružnog odbora naprednjaka i dr Zoran Perišić, kandidat te stranke za gradonačelnika Niša.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: