Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 30. 3. 2016.

| Politika

Tončev Surduličane umesto na mitinge SPS vodi na fudbal

Autor:M. V, A. N. Izvor:Južne vesti
tončev
Novica Tončev inicirao putovanje u Beograd na utakmicu; foto: FB strana "SPS Surdulica"

Zbog toga što “ne žele da simpatizere, sa flašicom vode i sendvičem, vode na mitinge po Srbiji”, surdulički socijalisti su odlučili da zainteresovane 2. aprila odvedu u Beograd na meč Partizan - Radnik, kako bi im “omogućili da prisustvuju ovom istorijskom događaju za grad i klub”.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, opštinski odbor SPS-a na čelu sa Novicom Tončevim odlučio je da svim simpatizerima FK Radnik obezbedi prevoz do Beograda i ulaznicu za meč 28. kola Superlige, jer smatraju da je to pametnije nego da ih vode na mitinge.

U vremenu kada je egzistencija građana dovedena do najnižeg stadijuma, narodu treba omogućiti da vidi nešto novo, za mnoge nedostižno i neostvarivo, a ne stavljati im so na ranu, prisiljavati ih da rade nešto protiv svoje volje a zarad interesa pojedinih stranačkih funkcionera - kaže Tončev.

Prevoz i ulaznica su besplatni. Slobodnih mesta i karata, kako saznajemo, ima još, a oni koji su ih već rezervisali kažu da je za prijavljivanje potrebno sa ličnom kartom otići do prostorija surduličkog SPS-a.

Surdulički socijalisti će, kako tvrde, i ubuduće organizovati ovakve i slične odlaske na sve bitnije sportske, kulturne, turističke i ostale manifestacije i događaje širom zemlje, a sve u interesu građana koji “žele da idu napred i vide nešto novo”.

Inače, Novica Tončev je do oktobra prošle godine obavljao funkciju sportskog direktora Radnika, a početkom 2016. za predsednika kluba izabran je njegov sin.


“Ovim se oživljava politika hleba i igara”

Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju smatra ovaj potez surduličkih socijalista “čistim političkim kičem”.

To je jeftino kupovanje glasova kojim se oživljava ideja “hleba i igara” - vodim ljude na utakmicu i zato bi neko trebalo da glasa za mene. To je banalizacija čitavog predizbornog procesa i politike - kaže Jovanović.

On navodi i da ovom akcijom surduličkih socijalista “jug Srbije poručuje celoj zemlji da smo provincijalci”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    18:52 // 31. 3. 2016.

    Dzabe idete,popice te tri komada!

  • SC

    15:49 // 31. 3. 2016.

    "U vremenu kada je egzistencija građana dovedena do najnižeg stadijuma", i ko je odgovoran? 8 godina ste na vlasti...

  • vanga

    11:00 // 31. 3. 2016.

    Ljudima treba omoguciti da sami imaju para za sve od letovanja do utakmica a ne da za to cekaju red u komitetu da im udeli SPS po njihovim standardima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: