Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 22. 12. 2023.

| Politika

Tončev odgovara surduličkom naprednjaku: "Najteže je biti prorok u svom selu gde te svi dobro poznaju"

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
toncev
Pozvao Stevanovića da izađe na lokalne izbore i da se ne skriva iza Vučića; foto: Ministarstvo

Socijalistička partija Srbije je čestitala Srpskoj naprednoj stranci na rezultatima koje su postigli na izborima, ali je “fer plej” da Dragan Stevanović Boske prizna da je izgubio u svom kraju, poručuje lider surduličkih socijalista Novica Tončev funkcioneru SNS-a koji za poraz naprednjaka u Surdulici krivi SPS. On ga je pozvao da se kandiduje na lokalnim izborima, ali da se ne skriva iza imena Aleksandra Vučića.

izbori SPS pobedio u Surdulici; foto: Aleksandar Kostić Potpredsednik izvršnog odbora SNS-a Surduličanin Dragan Stevanović Boske je nakon izbora tvrdio da su naprednjaci izgubili u Surdulici jer je SPS doveo na stotine ljudi koje je upisao u birački spisak kako bi podigao svoj rezultat.

Iako tada lider surduličkih socijalista i ministar bez portfelja zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev nije želeo preterano da komentariše te tvrdnje, par dana kasnije demantuje Stevanovićeve izjave.

Tončev navodi da je prema statističkim podacima Republičkog zavoda za statistiku za parlamentarne izbore u 2022. godini bilo upisano 16.952 lica, dok je prema podacima Republičke izborne komisije broj upisanih birača za parlamentarne izbore 2023. godine bio 16.722.

Jasno se vidi da je na ovim parlamentarnim izborima preko 200 lica manje imalo biračko pravo nego što je to imalo 2022. godine. Ističem da u Opštini Surdulica nisu održani lokalni izbori već samo parlamentarni - kaže Tončev.

sps, izbori SPS čestitao SNS-u; foto: Aleksandar Kostić Stevanoviću “preporučuje” da analizira Opštinu Trgovište u kojoj su održani i lokalni izbori jer je tamo, kako kaže Tončev, u odnosu na 2022. godinu bilo više birača - 4.284 naspram 4.512.

Socijalistička partija Srbije je čestitala Srpskoj naprednoj stranci na izvanrednim rezultatima, ali je osnov fer pleja da i Dragan Stevanović Boske prizna da je izgubio u svom kraju jer naša stara izreka kaže “Najteže je biti prorok u svom selu gde te svi dobro poznaju” - poručuje Novica Tončev.

On je pozvao Stevanovića da se kandiduje na lokalnim izborima narodne godine.

Neka istakne svoje ime i prezime, umesto da se skriva iza imena Aleksandra Vučića - kaže Tončev.

SPS je na parlamentarnim izborima u Surdulici osvojio najviše glasova - 46.06% i ostavio naprednjake iza sebe sa 38.98%.

Inače, SPS je na izborima 2023. godine ostvario najlošiji rezultat poslednjih godina - 6.55% pa je u izbornoj noći lider socijalista Ivica Dačić izjavio da su SPS-u potrebna nova lica. Njega su podržali niški socijalisti navodeći da “nikad nisu bili ni arogantni ni očajni”.

Podestimo, u danima koji su prethodili izborima socijalisti su u Nišu otvorili spomen-sobu Slobodanu Miloševiću, a stručnjaci su to ocenili kao “privlačenje nezadovoljnih birača SNS-a".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vojislav Ivanović

    21:55 // 30. 12. 2023.

    Trebalo bi Tončevu prvo da čestitaju 1600 birača koje je upisao u birački spisak, a isti žive u Vranju, Leskovcu, Nišu, V.Hanu, Bosilegradu, Aleksincu i td...
    Lako he pobediti državnim parama i nameštanjem izbora.
    Fer plej bi bilo kada bi tužilaštvo i policija rafila svoj poziv, a da ga onda posetimo onde gde treba da bude odavno.

  • napredna poštenjačina,kidnula iz SC u BG

    22:36 // 22. 12. 2023.

    Pitajte Bosketa ime faksa koji je"završio",način kako je iz Z101 prešao u Škodu superb sa vozačem,kako se nakupovao nekretnina po Bg ?Poštenim radom?

  • hehe

    20:54 // 22. 12. 2023.

    pa nece mu sekspira citira sigurno..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: