Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:53, 6. 3. 2014.

| Politika

Transparenti sa Vučićevim likom nelegalno postavljeni

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Vučić Aleksandar

Iz Komunalne inspekcije niške Opštine Medijana najavili su podnošenje prekršajnih prijava protiv Srpske napredne stranke ukoliko se ispostavi da za postavljanja ogromnog broja reklamnih transparenata nisu imali potrebne dozvole.

Načelnik inspekcije Saša Markišić kaže da se trenutno proverava da li je dozvola izdata, a da su već "evidentirali" sve sporne situacije. Inspektori su, kaže Markišić, samo u Voždovoj ulici u centru Niša izbrojali čak 16 transparenata razvučenih iznad kolovoza.

- Čekamo sada informaciju iz Uprave za planiranje. Ako dozvole nema, stvar je jasna, biće podnete prekršajne prijave - kaže Markišić.

Vucic-Nis-3-(1) Karnevalska atmosfera; foto: Vanja Keser

Međutim, kako je Južnim vestima potvrđeno u toj gradskoj upravi, zbog pravnog vakuuma nastalog nedavnim izmenama Odluke o oglašavanju, dozvole za postavljanje reklama ne izdaju se već puna 2 meseca.

- Skupština Grada je usvojila Odluku, ali još nisu usvojeni pravilnici pop kojima se određuju lokacije za postavljanje reklama, ali ni za određivanje cena. Trenutno stotinak zahteva za reklame stoji kod nas, ali mi ne možemo da izdamo dozvole bez toga - kaže pomoćnik načelnika Dragan Milovanović.

Podsetimo, juče je u centru Niša bila prava festivalska atmosfera - grad je osvanuo "okićen" kao što nije bio ni za Evropsko i Svetsko prvenstvo u rukometu, obeležavanje jubileja Milanskog edikta, pa čak ni za Novu godinu.

Iznad kolovoza duž cele Voždove ulice razvučeni su transparenti sa likom lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, kome je juče bio rođendan.

Tih transparenata ima i po ostalim delovima grada, a kako su Južne vesti pisale, oni su postavljani pomoći kamiona niške Elektrodistribucije, na kojima je bio prekriven znak tog javnog preduzeća.

Iz "Jugoistoka" su u vezi sa tim najavljene oštre kazne, ali za sada nema informacija o preduzetim merama.


800x600-perisic-jul23-2013 Perišić: Hitno ću tražiti dozvolu

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Zoran Perišić, koji je inače i gradonačelnik Niša, potvrdio je da je reč o aktivnostima te stranke i najavio da će pokušati da reši problem.

- Ja ću odmah da dam nalog da se pokrene za dobijanje te dozvole, ako je to uopšte moguće - kratko je prokomentarisao

Inače, gradska Odluka o oglašavanju, kojom su bitno promenjene procedure za postavljanje reklama na javnim mestima po gradu, je upravo na predlog gradonačelnika izmenjena krajem decembra 2013. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kosovo za patike

    13:11 // 7. 3. 2014.

    Fiesta de la Tirana

  • Dejan Karadzic

    12:49 // 7. 3. 2014.

    Perisicu, prvo se vadi dozvola pa se vrse radovi!Ko li te postavi na to, bedo jedna!

  • AMOS

    11:52 // 7. 3. 2014.

    Poltrončine rex!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: