Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:56, 15. 9. 2020.

| Politika

“Transparentnost”: Odbačena prijava protiv Drobnjaka koji je u Kukulovcu pozivao na glasanje

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
kukulovce
Novo obećanje - asfalt pre izbora; foto: Grad Leskovac

Više javno tužilaštvo u Nišu, kako kažu u organizaciji “Transparentnost Srbija”, odbacilo je krivičnu prijavu protiv direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, koji je desetak dana pred izbore u selu Kukulovce kod Leskovca pozivao na glasanje i obećao izgradnju puta.

Odbačena je i ista prijava organizacije CRTA, iako je, kažu u “Transparentnosti”, "slučaj Kukulovce“ jedan od najilustrativnijih primera zloupotrebe javnih resursa za potrebe izborne kampanje sa poslednjih izbora.

Tužilac je odbacio prijavu uz konstataciju da je Drobnjak u Kukulovcu sa meštanima neformalno vodio razgovor.

Iako je reč o skupu na kojem su javni funkcioneri učestvovali u službenom kapacitetu, a na koji su pozvani i mediji - pišu iz “Transparentnosti”.

Dodaju i da tužilac uopšte nije razmatrao uzročno-posledičnu vezu između najave meštana sela da će da bojkotuju izbore zbog neispunjenih obećanja i brzoj poseti Drobanjaka i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Obećani su putevi uz rečenicu direktora Puteva kojom ih poziva da gasaju.

Zamenik VJT je utvrdio nespornu činjenicu – da je za asfaltiranjem ulica u selu Kukulovce postojala potreba, ali je kao nesporne činjenice naveo i tvrdnje za koje ne postoji potkrepljenje - „da bi se ti radovi svakako realizovali kroz određeni vremenski period“ i da bi radove „svakako finansiralo JP Putevi Srbije“. Naime, asfaltiranje seoskih ulica uopšte nije obaveza republičkog javnog preduzeća, već za to postoji samo mogućnost kroz „naloge za urgentno održavanje“. Tužilac nije predočio dokaze da je izvođenje konkretnih radova bilo prethodno planirano niti da je za njega postojao projekat - pojašnjavaju u ovoj organizaciji.

Drobnjaga je civilni sektor prijavio za krivično delo “primanje i davanje mita u vezi sa glasanjem”. Podsećaju da izvršenje tog dela nije povezano sa pozivanjem da se glasa za određenu stranku, niti mora da bude funkcioner neke stranke.

“Transaparentnost” će, kako kažu, povodom nezakonitog postupanja zamenika javnog tužioca uputiti pritužbu VJT u Nišu, kao i disciplinskom tužiocu Državnog veća tužilaca.

Podsetimo, sve se ovo dogodilo polovinom juna, nepune 2 nedelje pre izbora koji su održani 21. juna.

Meštani Kukulovca su zapretili bojkotom zbog neispunjenih obećanja, a Drobnjak je tamo bio već dva dana nakon te informacije.

Dok je premijerka Ana Brnabić tvrdila da asfaltiranje ulica u ovom selu nije kupovina glasova, rezultati su pokazali da je izlaznost bila oko 90%, a da je SNS dobio 77,6% glasova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ron

    22:01 // 28. 10. 2020.

    Oličenje procvata srpske medicine, doktor nauka Mesko (Oxford Cambridge).

  • Djunta

    21:49 // 15. 9. 2020.

    Ma, sta odbacili, pozovite ga na neku casicu, da mu se dodvorite! On
    je vlast, ko zna kad ce vam zatrebati !

  • I. Jovanović

    17:36 // 15. 9. 2020.

    Da je Bajagić došao u Leskovac, kao poverenik, MESKO bi ga išamarao i poslao za Zemun. U Nišu su savili kičmu i poklonili se snishodljivo - SRAMOTA JUGA " NIŠKA TUGA" !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: