Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 17. 2. 2014.

| Politika

Traže ostavku gradonačelnika i načelnika policije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
nova-stranka.jpg
Lošu bezbednosna situacija u Nišu; Dejan Stojanović

Zbog, kako kažu, katastrofalne bezbedonosne situacije u gradu, predstavnici Nove stranke u Nišu, traže od gradonačelnika Niša Zorana Perišića i načelnika niške policije Srđan Grekulović da podnesu ostavke.

U Novoj stranci kažu da Nišlije žive “u gradu nasilja”. Kao obrazloženje za ovakav stav navode brojne incidente koji su se poslednjih meseci dogodili u Nišu.

- Svi zajedno smo svedoci da živimo u gradu gde pijani žandarmi pucaju na slučajne prolaznike, tuku ih po ugostiteljskim objektima, pa i ubijaju svoje poslovne partnere iz redova narkodilera, podmeću se bombe i spaljuju vozila, gde su samo u poslednjih mesec dana maskirani napadači drvenim palicama pretukli mladića u centru grada, razbojnici, među kojima ima i maloletnika, upali u stan i pretukli staricu da bi je opljačkali, gde maskirana i naoružana lica jure kroz kućna dvorišta a đaci se međusobno obračunavaju metalnim šipkama u školskim dvorištima - poručuju iz Nove stranke.

Iz ove stranke podsećaju da su načelnik policije i gradonačelnik NIša još 21. marta prošle godine obećali da će formirati Savet za bezbednost, ali do danas ovo telo nije formirano.

- Nova stranka smatra da su načelnik Policijske uprave u Nišu Srđan Grekulovič i nesposobna gradska vlast, na čelu sa Zoranom Perišićem, svojim inferiornim odnosom prema problemu narastujućeg nasilja doprineli da se grad Niš nađe na dnu lestvice bezbednih gradova. Zbog toga tražimo njihove ostavke - stoji u saopštenju Nove stranke.

Podsetimo, problem bezbednosti u Nišu u prvi plan je dospeo nakon nedavnog ubistva Vuka Stoiljkovića. Nekoliko dana nakon toga osnovac je šipkom udario u glavu gimnazijalca.

Nišlije su svoje nezadovoljstvo zbog nemilih događaja iskazivali mirnim protestima u parku Svetog Save, na mestu gde je Vuk Stoiljković ubijen, a najmasovniji protest protiv nasilja održan je u subotu na Trgu kralja Milana

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • laki

    16:16 // 18. 2. 2014.

    Kako da podnesu ostavku kad je to njima plen stranačke borbe avanzovali na visok položaj i sada gledaju sa visine došlo njihovo dok je tako u srbistanu se tone i umire bezakonje

  • nenad

    13:39 // 18. 2. 2014.

    Gradonacelnice,nemozete i nesmete reci "ucinicu sve sto je u mojoj moci". Vasa je moc,vrlo mala, skucena,ko zna iz kojih razloga!Ispravnije i za ocekivati je reci-UCINICU SVE STO JE POTREBNO.

  • rade

    13:35 // 18. 2. 2014.

    i treba da podnesu ostavke, jer u ovom gradu se ne zna ko vise maltrtira gradjane, kriminalci ili policija!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: