Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:02, 9. 4. 2016.

| Politika

Treća ruska stranka na izborima u Nišu

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
srpsko ruski pokret
Gradska izborna komisija sinoć prihvatila ovu listu; foto: JV

Iako osnovan pre samo tri meseca, Srpsko-ruski pokret biće u trci za glasove na lokalnim izborima u Nišu. Ovo je treća stranka proruske orijentacije koja je podnela kandidaturu u Nišu.

U saradnji sa Pokretom veterana, Srpsko-ruski pokret na izbornoj listi ima 21 kandidata za odbornike. Cilj im je da poboljšaju životni standard pripadnika boračke populacije, ističe nosilac liste Dragan Milošević, inače predstavnik Pokreta veterana.

Borićemo se za otvaranje kancelarije za veteranska pitanja u Nišu koja bi donosila niz uredbi i regulisala prava boraca koja su od poslednjeg rata pa do danas potpuno obespravljeni - kaže Milošević.

Napominje da im je, bez obzira što je Srpsko-ruski pokret među najmlađim strankama, prioritet saradnja sa Rusijom.

Mi smo za dovođenje ruskih investitora i otvaranje novih radnih mesta. Naši ljudi treba da budu upošljeni kod naših prijatelja iz Rusije, a ne kod izrabljivača sa zapada. Protivimo se ulasku u NATO i u EU- objašnjava Milošević.

Inače, članovi Republičke izborne komisije odbili su predlog Srpsko-ruskog pokreta da mu se utvrdi položaj stranke nacionalne manjine. Prema Popisu stanovništa iz 2011. godine, u našoj zemlji ima 2.199 stanovnika ruske nacionalnosti, što je 0,03% od ukupnog stanovništva Srbije, a registrovane su 4 proruske stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Max Vespertine

    19:43 // 9. 4. 2016.

    U Srbiji po zadnjem popisu ima jedva 3.200 Rusa. Ni manje nacionalne manjine, ni vise stranki koje je "zastupaju". Zanima me da li celokupna clanstva tih stranaka uopste makar znaju ruski jezik, posto svi znamo da nikakve druge veze s Rusijom inace nemaju? Predje li ijedna od ove tri nazovi stranke cenzus, samo dokazujemo da smo politicki idioti prvog reda.

  • sale

    18:51 // 9. 4. 2016.

    Jesu li te prijatelji iz rusije grejali devedesetih, ili je mazut za toplanu nis stizao od izrabljivaca sa zapada?

  • što ti "prijatelji"

    14:34 // 9. 4. 2016.

    iz Rusije ne uvoze Fiat sklopljen u Kragujevcu? Valjda,kada si nekom prijatelj ne tražiš dlaku u jajetu?Što su prijatelji iz Rusije,na sada propalom projektu Južni tok,menjali trasu gasovoda i zaobišli Niš?Koliko treba da ne ceniš i ne voliš sebe, pa da daš glas takvim "prijateljima"?Što "prijatelji" iz Rusije ne staviše veto na bombardovanje Srbije?Što su se "prijatelji" iz Rusije povukli sa KIM?

    • Ska

      18:35 // 9. 4. 2016.

      Sta pricas gluposti?! Koji veto, kada NATO nije trazio odobrenje Saveta Bezbednosti bas zato jer je znao da ce Rusija i Kina uloziti veto na bombardovanje, a to sto ima 4 plusa na komentar je pokazatelj koliko u stvari ima neobavestenih ljudi. Da ne pricam o ovim drugim glupostima koje si napisao, ne treba uopste covek da bude rusofil da vidi da ovo sto si napisao je obicna propaganda i glupost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: