Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:57, 23. 3. 2010.

| Politika

Trgovištu prete prinudne mere

Autor:Izvor:Vranje Press
Trgovište; foto: GTZ

Ukoliko 24. marta ne bude održana sednica Skupštine opštine Trgovište, silom zakona biće uvedene vanredne mere i raspušten opštinski parlament, navodi Vranje Press.

- Tačno je da u dva navrata tokom prošle nedelje nismo uspeli da obezbedimo skupštinsku većinu i održimo sednicu, pa nam preti uvodjenje privremenih mera, što mislim da nikome u ovom trenutku ne odgovara – kaže Radoslav Jordanović, predsednik Skupštine opštine Trgovište.

Sednica lokalnog parlamenta nije održana jer, kako kažu u trgoviškoj opštini, odbornik Demokratske stranke, Dragša Mihajlović, nezadovoljan radom Skupštine i lokalne samouprave odbija da prisustvuje sednicama, navodeći da „vlast u opštini funkcioniše u interesu vladajuće koalicije, a ne u interesu gradjana“, navodi Vranje Press.

Parlament u Trgovištu broji 25 odbornika, a vladajući većinu sa 13 odbornika čine G17 plus, SPS i DS, pa izostanak i jednog odbornika blokira održavanje skupštinskih sednica.

- Događa nam se ono što se događa i u drugim sredinama. Pojedini odbornici kao da su osetili da je sada vreme za nekakav lov u mutnom, pa nam stalno ispostavljaju zahteve koji dovode u pitanje opstanak sadašnje vladajuće koalicije – kaže je Jordanović (SPS).

Vranje Press ocenjuje da će se u rešavanje skupštinske krize u Trgovištu uključiti i Okružni odbor DS u Vranju, kako bi se izbeglo uvodjenje privremenih mera, a samim tim i održavanje vanrednih izbora koji bi odatno otežali socijalno ekonomsku krizu u ovoj opštini.

Trgovište predstavlja jednu od najsiromašnijih opština u Srbiji. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, od 6.400 stanovnika zaposleno je tek nešto više od 1.200.

Na poslenjim lokalnim izborima DSS je osvojio 7 mandata, G17 plus 5, SPS i Demokratska stranka po 4, Nova Srbija 3 i Srpska radikalna stranka 2 mandata.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: