Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 27. 8. 2020.

| Politika

Trio sa optužnicama na čelu niške i palilulske skupštine

Autor:Milan ZirojevićIzvor:Južne vesti
džunić i novaković
Čeka se sudski rasplet; Foto: prtscr N1

Za predsednika i zamenika predsednika niške Skupštine izabrani su Boban Džunić i Igor Novaković, naprednjak i socijalista, obojica hapšeni zbog navodne korupcije pre nekoliko godina. U Višem sudu navode da optužnica protiv Džunića postoji, ali da nije potvrđena, a da je u slučaju Novakovića suđenje u toku. Nepotvrđenu optužnicu ima i predsednik Skupštine Palilule Nikola Božić iz SNS.

Prošlog petka niški parlament dobio je novog predsednika. Na mesto "prvog među jednakima" u Skupštini grada seo je Boban Džunić, nekadašnji predsednik Opštine Palilula i bivši direktor niške Elektrodistribucije.

U svom političkom CV-u, pored ovih funkcija i članstva u SNS-u, Džunić ima i jedno hapšenje - zbog navodnih zloupotreba sa evropskim fondovima. Taj slučaj nije dobilo sudski rasplet. Početkom godine optužnica je bila na ispitivanju, a još je u "nerešenom" statusu.

U Višem sudu potvrđuju da postupak još traje.

U predmetu okr. Bobana Dž. u toku je postupak ispitivanja optužnice - navode iz Višeg suda.

boban džunić Džunić u prošlom sazivu gradskog parlamenta ; Foto: M. Z/J.V.Sam Boban Džunić posle preuzimanja dužnosti predsednika gradskog parlamenta rekao je da ne zna ništa o optužnici i pozvao medije da poštuju pretpostavku nevinosti.

Za zamenika predsednika Skupštine izabran je Igor Novaković iz SPS-a. Zajedničko sa Džunićem mu je da je i on bio predsednik Opštine Palilula (2008-2012), kao i direktor u sistemu EPS-a. Ipak , postoji još jedna zajednička crta - i Novaković je hapšen zbog navodne korupcije, januara 2015. dok je bio direktor Jugoistoka.

U Višem javnom tužilaštvu Južnim vestima je potvrđeno da "proces Novaković" još nije okončan i da je u toku glavni pretres.

Konstituisane su prošle nedelje i opštinske skupštine u Nišu, a za predsednika palilulske izabran je Nikola Božić iz SNS, dva puta hapšen - prvi put sa Džunićem 2017, a drugi put sredinom 2018, opet zbog navodne pronevere. Nikola Božić predsednik Skupštine Palilula Izabran sa 24 glasa za i jednim protiv, Božić(levo na slici); foto: GO Palilula

U slučaju Nikole Božića naveli su da je optužnica podignuta, ali da je, po proceduri, na ispitivanju u Višem sudu.

Podsetimo, prošle nedelje izabrana je nova gradska vlast, a SNS i SPS su nastavili koaliciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Student

    23:55 // 27. 8. 2020.

    Ma šta ti je Maro? Jesi li to ti? Da nemaš temperaturu?

  • Anka

    22:29 // 27. 8. 2020.

    Svi su nevini DOK SE NE DOKAŽE da su krivi!
    A nije dokazano ništa još, prema tome, tvrdnje ne stoje

  • DMXX

    21:23 // 27. 8. 2020.

    Vidi njuske...ccc...Fali samo Jos reporterka ! I opet kazete,francuzi homosi,nemci glupi itd ?! Hahahaha,srbenda je najtupaviji ubedljivo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: