Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 28. 2. 2023.

| Politika

Tužilaštvo u Vranju istražuje pretnje smrću Šaipu Kamberiju

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
2 Šaip Kamberi foto JV
Kamberi smatra da su sloboda i život Albanaca u Srbiji ugroženi; foto: JV

Narodni poslanik iz Bujanovca i lider Partije za demokratsko delovanje policiji je prijavio pretnje smrću putem poruke preko društvenih mreža, u kojoj se, između ostalog, pominje i kako treba da se okreće za sobom jer će osoba koja je poslala poruku doći po njegovu glavu. Istragu o navodima prijave sprovodi Osnovno tužilaštvo iz Vranja.

Kako je Kamberi naveo na svom Fejsbuku, poruku preteće sadržine dobio je na toj mreži.

Samo nastavi da sanjaš Šiptar, kada se najmanje budete nadali, onda će se sve završiti kako treba - piše u poruci.

Pretnje Kamberiju - printskrin foto: printskrin U drugoj poslatoj poruci usledile su konkretne pretnje.

Dosta je bilo otimanja, a što se tiče tebe lično pogledaj pozadi ramena kada ubuduće budeš išao negde. Nikad nećeš znati kada dolazim po tvoju glavu - napisano je Kamberiju.

Iz Osnovnog tužilaštva u Vranju potvrdili su Južnim vestima da ih je o Kamberijevoj prijavi obavestila bujanovačka policija i da su naložili prikupljanje potrebnih obaveštenja zbog provere navoda prijava a, kako navode, u pravcu utvrđivanja postojanja obeležja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Iako su napadi na Srbe na Kosovu evidentni poslednjih meseci, narodni poslanik Kamberi je komentarišući pretnje preko društvenih mreža naveo da "Srbija mesecima pokušava da izgradi virtuelnu stvarnost zbog navodne ugroženosti života Srba na Kosovu, a da u međuvremenu brojni slučajevi diskriminacije govore o tome koliko su ugroženi sloboda i život Albanaca u Srbiji" i zato je, kao pandan ZSO na Kosovu, još jednom zatražio zajednicu albanskih opština u Srbiji.

Kako je rekao za Danas, to su najozbiljnije pretnje koje su njemu i njegovoj porodici upućene od kada se bavi politikom, a o tome je, osim policije, obavestio i predsednika Skupštine ali za sada nema povratne reakcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: