Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:03, 1. 4. 2016.

| Politika

U Bujanovcu do sada predato 8 izbornih listi

Autor:Radoman IrićIzvor:Južne vesti
490x370-Bujanovac.jpg
Nema jedinstvene srpske liste za lokalne izbore u Bujanovcu; foto. I.M.

Opštinska izborna komisija u Bujanovcu, od 8. marta do danas, proglasila je 8 izbornih lista za lokalne izbore na kojima su 254 kandidata za budući saziv lokalnog parlamenta.

Najviše listi, čak 4, predložile su političke grupacije bujanovačkih Srba, Albanci su zastupljeni na 3, dok će i jedna lista Roma izaći na lokalne izbore.

Očekujem da ćemo u komisiji do 8. aprila, kada se zaključuje prijem izbornih lista, imati još posla. Danas nam je stigla lista Grupe građana Sali Saliu, a narednih dana očekujemo nove pretendente za lokalnu Skupštinu - kaže Fejzi Bećiri, predsednik Opštinske izborne komisije.


Srpske stranke u 4 kolone

U političkim krugovima ne prestaju kritike zbog nesaglasnosti da sve srpske stranke idu na jednu listu. Iako se pregovaralo još od novembra prošle godine, saglasnost nije postignuta, pa srpske stranke u 4 kolone izlaze na lokalne izbore u Bujanovcu.

Najbrojnija će biti koalicija okupljena oko naprednjaka sa kojima su u koaliciji još i PUPS, Pokret socijalista, Ujedinjena seljačka stranka i Grupa građana „Trajko Trajković“.

Drugu koaliciju čine Grupa građana „Stojanča Arsić", SDP, SDS i SNP. U trećoj koaliciji su Jedinstvena Srbija, SPS, SPO i Grupa građana „Nenad Tasić Tasa“, a bivše bujanovačke demokrate sada će nastupiti pod imenom Grupa građana „Nataša Kljajić“.

Što se albanskog bloka tiče, tu su stvari manje-više iste,kao i na prethodnim lokalnim izborima. Liste su predali Demokratska Partija, Partija za demokratsko delovanje i Pokret za demokratski progres, a predvode ih Nagip Arifi, Šaip Kamberi i Jonuz Musliu.

Ovoga puta, posle 8 godina „apstinencije“, na lokalnim izborima u Bujanovcu sa 14 odborničkih kandidata učestvovaće i Romi, a lista će se zvati „Ujedinjena partija Roma“.

Novina je i da se odluke Opštinske izborne komisije u Bujanovcu od srede mogu pratiti i na sajtu lokalne samouprave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: