Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 23. 5. 2012.

| Politika

U Leskovcu počeli pregovori o lokalnoj vlasti

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
leskovac, skupstina grada

U Leskovcu iz stranaka koje su osvojile odborničke mandate stižu informacije da su počeli pregovori i da će uspeti da formiraju vladajuću većinu.

IZ GO SPS stižu informacije da će, pored DS, koaliciju formirati sa Jedinstvom Srbijom, Novom Srbijom i Ujedinjenim regionima Srbije, koji su, prema izjavama njihovog lidera Slaviše Zlatanovića, spremni da sarađuju sa SPS i DS pod uslovom da kandidat za gradonačelnika ne bude Slobodan Kocić, koji se nalazi na toj dužnosti.

Na konferenciji za novinare u Srpskoj naprednoj stranci dr Goran Cvetanović najavio je seriju razgovora sa svim strankama koje imaju odbornike, sem sa Demokratskom strankom.

Dr Cvetanović procenjuje da će imati dovoljno odbornika da formiraju većinu, a lider SNS posebno ističe da će ozbiljno razgovarati sa Novom Srbijom, koja je koalicioni partner na republičkom novou, sa DSS koja je naprednjake jasno podržala u izboru predsednika Repbulike i pokazala da je dobra opozicija dosadašnjem strankama u Leskovcu.

- Ragovaraćemo i sa Jedinstvenom Srbijom koja je samostalno nastupala u Leskovcu, odnosno van koalicije sa SPS i PUPS-om – precizira dr Cvetanović.

Gradska skupština Grada Leskovca ima 75 odbornika, a mandate su osvojili:

1) Demokratska stranka – 22
2) Srpska napredna stranka – 18
3) Kolicija SPS-PUPS-SDPS – 12
4) Ujedinjeni regioni – 11
5) Nova Srbija – 4
6) Jedinstvena Srbija – 4
7) Demokratska stranka Srbije – 4

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragoljub Stamenković

    20:49 // 23. 5. 2012.

    U čemu je razlika ? SNS ili DS ? Isti su ! Znači , mogu u koaliciju. Leskovcu neće biti gore (gore ne može biti) a ni bolje (nisu sposobni da naprave boljitak)!

    • maki

      22:53 // 23. 5. 2012.

      I onda ispada na kraju da su ljudi za džabe glasali? Jeste ? Nije? Jeste? Nije?

  • analitičar

    13:40 // 23. 5. 2012.

    Ovaj pokvareni Slaviša misli da utiče nešto na formiranje vlasti u Leskovcu pa izmišlja neke zahteve. Slaviša, digitron u ruke i izračunaj da DS(22), Kolicija SPS-PUPS-SDPS (12) i Jedinstvena Srbija (4) jednako 38 što znači da ćeš da ostaneš u opoziciji ako se praviš mnogo pametan a ja bih iskreno i voleo da ostaneš u opoziciji jer nisi ti za političara.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: