Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:24, 30. 9. 2020.

| Politika

U Nišu dve struje DS-a nastavljaju sa prepirkom putem saopštenja

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Demokratska stranka
Svakodnevna saopštenja; foto: JV / P. Blagojević

Da je Povereništvo Demokratske stranke u Nišu na čijem je čelu Dragana Rakić nelegitiman organ, kaže Vladimir Domazet, v.d. predsednika Gradskog odbora DS-a, koga pak, druga strana bliska Zoranu Lutovcu ne priznaje. Nasuprot Domazetovoj struji, u Nišu stoji Vladimir Milošević, a prepucavanje saoštenjima nastavljaju i danas.

Dve, očigledno, nepomirljive struje u Demokratskoj stranci, nastavljaju "rat" za prevlast. Dešavanja u centrali stranke prelivaju se i na lokalne odbore, pa i u Nišu postoje 2 strane i 2 struje.

Dva Vladimira su na različitim stranama, dok Domazet zastupa struju blisku Branislavu Lečiću, Milošević je na strani Zorana Lutovca.

Na saopštenje koje je potpisalo niško povereništvo DS-a, reagovala je suprotstavljena strana svojim saopštenjem koje je potpisao v.d. predsednik niškog odbora Vladimir Domazet.

On kaže da grupa članova DS-a, na čelu sa smenjenom potpredsednicom Draganom Rakić, nastavlja sa obmanama članova DS i javnosti, te da se lažno predstavljaju kao "povereništvo“ Gradskog odbora u Nišu.

Statutom DS nigde nije definisano "povereništvo“ već samo "poverenik“. S toga, nikakvo "povereništvo“ u Nišu ne može da izdaje saopštenja jer je to nepostojeći organ DS, a posebno iz razloga što Gradski odbor DS u Nišu nesmetano funkcioniše pod rukovodstvom v.d. predsednika, Vladimira Domazeta - kaže se u saopštenju.

Dve strane se spore i oko odluke Statutarne komisije o raspuštanju Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu koja je doneta polovinom juna - za jedne je to validna odluka, dok je za druge nelegetimna jer je deo komisije suspendovan. domazet Vladimir Domazet i dalje aktivan u DS-u; foto: arhiva JV

Na poslednjoj sednici Glavnog odbora DS, Izvršni odbor DS je raspušten, te član DS koji se u Nišu predstavlja kao član IO svesno obmanjuje i članove DS i javnost -tvrdi Domazet.

U Nišu su članovi DS-a glasali na 4 biračka mesta i izlaznost je bila 85%, navodi se u saopštenju koje je potpisao Domazet, i kako kažu, Gradski odbor ove stranke u Nišu normalno funkcioniše, a sva buduća saopštenja "povereništva“ će za sobom povlačiti odgovarajuće sankcije. vladimir milošević Milošević podržava Lutovca; foto: DS

Demokratska stranka nije ničija privatna svojina, već je oduvek bila i ostala demokratska stranka u kojoj svako ima pravo da iskaže svoj lični stav, zbog koga niko ne može biti isključen iz stranke, a pogotovu ne smenjeni funkcioneri na nestatutaran način - stoji u saopštenju.

Podsetimo, deo Demokratske stranke koji je organizovao izbore za predsednika te partije, objavio je da je za novog predsednika izabran Branislav Lečić, kao i još pet potpredsednika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar Janković

    12:32 // 2. 10. 2020.

    Vladimir Domazet ima 76 godina! Pametnom dosta!

  • Gavrilo Milentijevic

    14:57 // 1. 10. 2020.

    Vladimir Domazet koji je pre 20 godina rekao da se povlaci iz aktivnog clanstva ds i bilo kakvih funkcija! Ne shvata da je on upropastio DS u Nisu!

  • Kokan

    17:00 // 30. 9. 2020.

    Potpuno ste uništili stanku. Sada je sahranjujete. DS i ne treba da postoji sa ovakvim članstvom. Oko čega se borite, oko ništa? Domazet treba da bude odavno u penziji. Ili se podelite na DS1 i DS2 i uživajte u 0.001% glasova. Sram da vas bude, i vi ste neke demokrate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: