Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:50, 4. 7. 2023.

| Politika

U Nišu protest “Srbija protiv nasilja” od sada petkom

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Srbija protiv nasilja protest
Okupljanje u petak od 19 sati ispred Gradske kuće; ilustracija; foto: JV / Jelena Mišić

Protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu zakazan je za petak, 7. jul, od 19 sati ispred Gradske kuće. Skup će se ubuduće održavati petkom i u drugim gradovima koji protestuju, osim Beograda, gde termin ostaje subota, kažu organizatori. Ruta za Niš ista je kao za prošlu subotu, kada je skup odložen zbog lošeg vremena.

Okupljanje počinje kod niške Gradske kuće, a završava se kod pružnih prelaza u Vojvode Putnika i Dimitrija Tucovića, kaže narodni poslanik i predsednik niškog ogranka Narodne stranke Đorđe Stanković.

Blokiraćemo Dimitrija Tucovića i Vojvode Putnika, odnosno ulaz u grad, plus međunarodnu prugu. Mi u Nišu malo diskreditujemo tu našu prugu. Treba shvatiti da je to međunarodna pruga. Blokiranje te pruge biće neka vrsta radikalizacije, paralelno sa tim što je jedna vrsta nasilja nad građanima što je pruga već decenijama tu i što nije izmeštena - objašnjava on.

Planira se da učesnici od Gradske kuće odu do Milojka Lešjanina, pa Vardarskom do Jovana Ristića i Trga Mije Stanimirovića, gde će napraviti krug i blokirati pružne prelaze.

Da protesti širom Srbije budu petkom, a da u Beogradu ostanu subotom, odluka je na organizatora, dodaje on i ističe da će u Nišu verovatno mesto okupljanja ostati isto, a da će se završna tačka menjati.

Podsetimo, u Nišu je u subotu protest odložen zbog lošeg vremena, ali se stotinak ljudi ipak okupilo ispred Gradske kuće.

Protest organizuju Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Zeleno-levi front Ne damo Srbiju, Zajedno – Moramo, Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana.


Zahtevi protesta:

  1. Hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru - smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

  2. Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

  3. Hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji kao i dugoročna rešenja koja je neophodno primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krompirko

    15:05 // 5. 7. 2023.

    Isti djavo vlast i 95% opozicije, isti programi, isti ciljevi, isto ponasanje na vlasti... Zato nema naroda i podrske. Nijedna stranka nije na strani naroda i ne ume da istupi i artikulise zahteve, sve polupismeni i nesposobni mufljuzi. Dovode glumce na proteste da drze govore sto je velika sramota. Gde su pametni i sposobni nestali? Ne trebaju nam Zelenski klovnovi i urlaci.

  • Protesti?

    09:39 // 5. 7. 2023.

    Meni su ovi protesti mnogo smesni,posebno zato sto ne vidim da dr nista konkretno ne menja i ne desava...ja ne idem na proteste,ali idem na izbore. Da je pola njih koji poziraju na ovim protestima izaslo na izbore sada bi situacija bila drugacije. Ali protesti sluze za to...poziranje ,demagogiju ,samopromociju

  • Likica

    23:17 // 4. 7. 2023.

    Ma kakvi protesti

    • Protiv nasilja

      10:10 // 5. 7. 2023.

      Protiv nasilja draga gospo....i protiv svih vas koji podržavate ovakve vrednosti koje važe još iz vremena komunizma,dosta je više"ja tebi,ti meni",a treći ispašta kao kolateralna šteta jer ustvari nije "tvoj",moramo promeniti društvo iz korena,ovako ne funkcioniše ni jedna država na svetu,pa ne može ni ova u centralnoj Evropi!Nema kumova,pobratima,švalerki,mafije,pečenjara,keramicara!
      PoštenjeČas

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: