Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:51, 19. 7. 2023.

| Politika

U Nišu se protest "Srbija protiv nasilja" nastavlja

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
protest
Okupljanje kod Gradske kuće u 19 sati; ilustracija; foto: JV / Jelena Mišić

Za razliku od Novog Sada gde je neizvestan nastavak, šesti protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu ipak je zakazan za petak, 21. jul. Okupljanje je opet ispred Gradske kuće u 19 sati, dok će šetnja biti završena kod kružnog toka kod "Delte". Organizatori najavljuju da će ga na kratko blokirati.

Odbornik u niškoj Opštini Pantelej iz stranke Zajedno za Srbiju i jedan od organizatora, Slaviša Dinić, kaže da će ruta biti sasvim drugačija u odnosu na dosadašnje protestne šetnje.

Okupljanje je u 19 sati ispred kabineta gradonačelnice. Zatim, idemo Ulicom 7. juli do crkve Svetog Luke, pa levo preko jagodin-malskog mosta, onda Pantelejskom ulicom do Ulice vojvode Mišića i zatim do kružnog toka kod Delte. Tu završavamo - objašnjava Dinić.

Dodaje da će se okupljenima obratiti profesor sa Departmana za filozofiju Filozofskog fakulteta u Nišu Bojan Blagojević, kao i jedna studentkinja Filozofskog.


Zahtevi protesta:

  1. Hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru - smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

  2. Smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

  3. Hitno sazivanje sednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji kao i dugoročna rešenja koja je neophodno primeniti kako do ovakvih događaja nikada više ne bi došlo.

*tekst je izmenjen u prvoj rečenici nakon promene plana opozicije u Novom Sadu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mike

    13:03 // 18. 8. 2023.

    Protest protiv masilja???, pa zar nije nasilje blokiranje puta, trga itd. pa to je nasilje nad normalnim zivotom i kretanjem gradjanstva.???

  • Цојле Манојле

    00:31 // 20. 7. 2023.

    "промовишу насиље попут Пинка и Хепи ТВ" - по том критеријуму забранити све - филмове,музику,књиге,часописе и новине,кулинарске рецепте,моду.....,који долазе из америке и јевропе јер,погубно делују на васпитање људи и деградирају цивилизоване норме понашања,чак ,не да негирају историјске догађаје већ и природне законе.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: