Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 9. 4. 2016.

| Politika

U Pirotu 8 izbornih listi za lokalne izbore

Autor:Milan MitićIzvor:Južne vesti
Izbori-KOSTA-JV.jpg
Nakon odluke Ustavnog suda biće proglašena zbirna izborna lista; Ilustracija; foto: A.K.

Opštinska izborna komisija proglasila je i 8. izbornu listu pod nazivom „Demokratska stranka – Reformistička stranka – Zajedno za Srbiju“. Prvi na listi odborničkih kandidata je Dragan Tošić, anesteziolog pirotske Bolnice.

Kako je istakao Jovan Mijalković, predsednik Opštinske izborne komisije, svi nedostaci su otklonjeni, pa se očekuje odluka Ustavnog suda i objavljivanje zbirne izborne liste. 

Jedini problem, po rečima Mijalkovića, nastao je kod sedme liste Republikanske stranke čija je odbornička lista prihvaćena, ali je odbijena kao lista nacionalne manjine jer ne ispunjava uslove. 

Pirot ne spada u mešovitu nacionalnu sredinu zato što nema više od 5 procenata stanovnika nijedne nacionalne manjine. Zahtev Republikanske stranke je odbijen, a pošto su uložili žalbu Ustavnom sudu, narednih dana će se znati i njihov odgovor - rekao je Mijalković.

Za predstojeće lokalne izbore u Pirotu prva je proglašena lista Grupe građana „Koalicija za Pirot“ čiji je nosilac aktuelni predsednik Vladan Vasić, druga je lista koalicije oko SNS-a koju predvodi Ljubomir Stojanović, a za njima sledi i lista koalicije oko SPS-a gde je prvi na listi odborničkih kandidata Vidojko Panajotović.

Na izbore u Pirotu izlaze i Srpska radikalna stranka koju predvodi Bojan Ilić, koalicija SDS i LDP gde je prvi na listi Vladica Tošić, Grupa građana Pirotska nova snaga koju vode Dimitrije Vidanović i Dušan Mitić, Damir Staniev je prvi na listi Republikanske stranke i poslednja predata lista je koalicije DS-a i Reformističke stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: