Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 16. 1. 2024.

| Politika

U Skupštini Vranja najviše mandata za SNS, iz POKS-a kažu odbili "nepristojnu" ponudu naprednjaka

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
opstina vranje
Konstitutivna sednica još nije zakazana; foto: M. D.

Nakon što su proglašeni konačni rezultati lokalni izbora u Vranju, Gradska izborna komisija je dodelila mandate odbornicima. Najviše predstavnika u vranjskoj Skupštini imaće SNS - 38, koliko ih je i bilo u prošlom sazivu.

Socijalistima je dodeljeno 7 mandata, dok će po 6 predstavnika u lokalnom parlamentu u Vranju imati koalicije "Hrabro za Vranje -Srce, DS, PSG, Ekološki ustanak - Ćuta" i "Za naš grad - Miroslav Miki Aleksić - Marinika Tepić".

Četiri odbornika imaće Jedinstvena Srbija, tri predstavnika će imati koalicija NADA, a jednog lista "Za bratstvo i jedinstvo".

Kako stoji u zapisniku Gradske izborne komisije, postojao je jedan zahtev za poništavanje glasanja na biračkom mestu broj 3, ali je on odbijen prvo od GIK-a, a potom i od RIK-a kao neosnovan.

Konstitutivna sednica je zakazana, prema još uvek nezvaničnim informacijama, za 2. februar.

Malu buru podigla je izjava lidera POKS-a u Vranju koji je za portal infovranjske.rs rekao da je otvoren za sve razgovore oko formiranja vlasti, nakon čega su reagovali iz Novog DSS-a i ogradili se od njegove izjave, napomenuvši da obornici u Skupštini neće biti njihovi i da nemaju dogovor na lokalu sa POKS-om.

Nakon toga se oglasio i predsednik POKS-a Vojislav Mihailović u čijem saopštenju se navodi da su njihovi odbornici i poslanici širom Srbije bili "izloženi nepristojnim ponudama, a zatim i najtežim ucenama predstavnika SNS da iznevere narodnu volju i postanu deo vlasti".

Takvi pokušaji su odbijeni u Beogradu, Kragujevcu, Paraćinu, Vranju i drugim mestima - stoji u saopštenju POKS-a.

Na njegovu tvrdnju nisu reagovali iz vranjskog SNS-a. Inače, predsednik SNS-a Miloša Vučevića rekao je da se sa formiranjem vlasti na lokalu neće žuriti i da će se "pažljivo razmotriti koga će kandidovati, da pokažu da imaju snage i za nova imena, nova lica, novu energiju". Da li će u Vranju biti novih lica ili ne, videće se na sednici koja će biti održana početkom februara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sonja Jovanović

    21:13 // 27. 1. 2024.

    Svim srcem sam za obnovu (parlamentarne) Monarhie u Srbiji. U tom cilju predlažem, kao i naš akademik Matia Bećković, pomirenje i saradnju partizana i četnika. Pod parolom "Živeo Kralj ! Smrt fašizmu - sloboda narodu !". Pa predlažem koaliciu sa SNS kao trenutno najjačom strankom, a čiji se predsednik Vučić veoma naporno, i po meni vešto, snalazi između raznih geostrateških sila. Još nie izdajnik.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: