Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:26, 25. 5. 2016.

| Politika

U Vladičinom Hanu svi odbornici DS prešli u SNS

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
sns i ds
Spojilo se nespojivo

Svih šestoro odbornika sa liste Demokratske stranke, koji su izabrani na nedavnim lokalnim izborima, postali su članovi SNS-a i prešli u odborničku grupu naprednjaka novog saziva Skupštine.

Demokrate, koje su uprkos nalozima centrale DS-a donedavno činile vlast zajedno sa SNS, umesto ponovne koalicije izabrale su da promene stranku.

U saopštenju Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Vladičin Han navodi se da će tako pored 18 odborničkih mesta, koliko su osvojili od ukupno 37 u lokalnoj skupštini, sada imati i dodatnih 6.

Naime, svih šest odbornika sa ove liste su zvanično postali članovi Srpske napredne stranke čime nedvosmisleno pokazuju čvrstu veru u politiku koju Srpska napredna stranka sprovodi na lokalnom i republičkom nivou - navodi se u saopštenju naprednjaka.

danijela popovic Nosilac liste demokrata Danijela Popović sada član SNSNaprednjaci smatraju da je doneta “ispravna odluka koja je u najboljem interesu Opštine Vladičin Han i njenih građana u cilju nastavka započetih poslova i obezbeđivanja stabilnosti i bolje perspektive za opštinu Vladičin Han”.

Sada već bivša predsednica Opštinskog odbora DS i nosilac liste demokrata Danijela Popović nije odgovarala na pozive novinara "Južnih vesti", tako da nismo dobili komentar otkud odluka da “prelete” u SNS.

Sa ovom promenom u Skupštini Opštine Vladičin Han naprednjaci će imati 18 plus 6, odnosno 24 odbornika, a sledi SPS sa 4, Grupa građana koju predvodi Stana Miljković sa 3 mandata i Pokret socijalista sa 2 mandata. Manjinska Jedinstvena ruska stranka imaće jednog predstavnika u lokalnoj Skupštini.


DS posle “preletanja” raspušta odbor

Predsednik Izvršnog odbora DS-a Goran Ćirić kaže za "Južne vesti" da će u toku dana biti održana sednica Izvršnog odbora demokrata na kojoj će biti raspušten odbor i biti izabran poverenik Demokratske stranke za Vladičin Han.

Činjenicu da je svih 6 odbornika prešlo u SNS Ćirić je kratko prokomentarisao.

Pojedini funkcioneri Demokratske stranke pamte samo vreme vlasti Demokratske stranke i naravno da će morati da se navikavaju na to da političko delovanje postoji i van vlasti - rekao je Ćirić.

Inače, iako je iz centrale Demokratske stranke još krajem prošle godine naloženo svim odborima koji imaju koaliciju sa naprednjacima u svojim mestima, da napuste vlast ili će u suprotnom biti raspušteni, to se nije desilo u Vladičinom Hanu. Demokrate su u ovom mestu ostale u koaliciji sa SNS, a odbor nije raspušten.

To jeste propust izvršnog odbora, ali u tom trenutku nismo imali većinu za tu odluku - objašnjava Ćirić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dexter

    20:51 // 25. 5. 2016.

    Izvršni odbor DS pola godine nije skupio većinu da iz stranke isključi one koji krše odluku stranačkih organa i raspusti Opštinski odbor u V. Hanu. Tadić nije znao što je cela Srbija znala: da će mu koalicioni partneri (Čeda i Čanak) dan posle izbora pohrliti u naručje Vučiću. Radulovićevi poslanici se tek upoznaju jer se u životu nisu videli pre izbora... A vlasti navlače fantomke.
    Blago nama.

  • Bosko

    19:11 // 25. 5. 2016.

    Politika DS -samo ih vlast interesuje,kakav narod kakvi bakraci,to su vise puta dokazali,a i samim svojim raspadom kada su prvi put izgubili. Vise nikad glas za njih! Dajte nove stranke,vise nema za koga da se glasa!

  • milan

    18:23 // 25. 5. 2016.

    preletaci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: