Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:02, 16. 3. 2017.

| Politika

U izbornom štabu Vuka Jeremića u Nišu, policajac bez naloga legitimisao građane

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Kancelarija Vuka Jeremića u Nišu
Zasad bez reakcije policije; Foto: JV / P. Blagojević

Policijska uprava u Nišu zasada nije javno odgovorila na tvrdnje portparola Vuka Jeremića da je uniformisani policajac došao u nišku kancelariju tog predsedničkog kandidata i bez ikakvog naloga i razloga legitimisao okupljene građane, tražeći čak i matične brojeve ljudi koji planiraju da idu na Jeremićev miting u Kragujevcu.

Incident se navodno desio 10. marta. Tada je, tvrdi portparol Jeremićevog izbornog štaba Nikola Jovanović, u njihove kancelarije u Nišu došao uniformisani policajac koji se predstavio kao pomoćnik komandira policijske stanice.

Zahtevao je podatke o građanima koji su se našli u kancelariji kako bi potpisali podršku kandidaturi Vuka Jeremića, o onima koji su aktivni dosadašnjoj kampanji, njihov JMBG. Tražio je podatke o osobama koje bi iz Niša trebalo da idu na konvenciju koja je trebalo 12. marta da bude u Kragujevcu - kaže Jovanović.

Jovanović dodaje da se policajac, čije ime je naveo i novinarima, ponašao "bahato i pretećim glasom".

Slični incidenti su se dešavali i u drugim gradovima. Imamo dokumentaciju o gotovo identičnom slučaju koji se otprilike u to vreme desio u Prokuplju - kaže Jovanović.

Incidenti se, dodaje, dešavaju i pred samim Jeremićem, koga policija često zaustavlja.

Zaustavljaju njegov automobil i legitimišu njega i vozača. To nije jednom, nego stalno - kaže Jovanović.

Kancelarija Vuka Jeremića Niš Policajac navodno legitimisao sve prisutne; Foto: JV / P. BlagojevićObjašnjavajući zašto su informaciju o navodnom "upadu" policajca u njihove prostorije objavili tek pet dana kasnije, Jovanović kaže da su "pokušavali da provere i uporede sa informacijama iz ostalih mesta".

Ipak, kaže da se oni još nisu obraćali policiji, ali da će to učiniti "danas biti poslato pismo ministru unutrašnjih poslova".


Policija ćuti

U niškoj Policijskoj upravi su novinarima Južnih vesti tražili da im pitanja pošalju mejlom.

Ipak, odgovori nisu stigli ni 24 sata kasnije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zare

    11:08 // 17. 3. 2017.

    Svako UOSL ima znacku i broj, te da je ovo istina, zapisali bi broj... uveren sam da je ovo samo izazivanje nezadovoljstva u narodu... Ovo nije Texas, i policija vodi racuna sta radi i nece da ulazi u konflikt bez potrebe. S'druge strane, policajac moze da legitimise svako lice koje mu se ucini sumnjivim iz bilo kog razloga. Za ulazak u posed potreban je nalog Suda... Sve ovo ne pije vodu...

  • Blackburn

    08:04 // 17. 3. 2017.

    Eh,pa lakse je raditi sa politickim protivnicima,nego loviti kriminalce,odrzavati javni red i mir i brinuti o spokoju gradjana!

  • Svevladovic

    23:41 // 16. 3. 2017.

    "Kad tiranija postane zakon pobuna postaje duznost!"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: