Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 16. 6. 2020.

| Politika

U leskovačko selo Kukulovce stiže asfalt pred izbore

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
asfaltiranje
Stigao asfalt; foto: čitalac

U nedelji kada građane Srbije očekuju izbori na svim nivoima, a nakon pretnje meštana leskovačkog sela bojkotom zbog neispunjenih obećanja, krenulo je asfaltiranje puta kroz selo Kukulovce, a iako su lokalni putevi u nadležnosti gradova i opština, asfaltiranje 2,5 km puta kroz selo finansira JP Putevi Srbije. Dok pojedini meštani kažu da su opet ucenjeni, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kaže da asfaltiranje nije povezano sa predizbornom kampanjom.

Pretili su meštani bojkotom izbora ukoliko se ne ispuni obećanje dato još 2017. godine - da u selo Kukulovce stigne asfalt. Da je svaki glas značajan, govori i to da su ubrzo nakon što su mediji pisali o njihovoj odluci, selo posetili gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak koji su obećali asfalt do nedelje 21. juna i republičkih i lokalnih izbora.

A nakon obećanja - stigle su i mašine u selo. Obećano dato 2017. godine, počelo je da se ispunjava tek nakon pretnje meštana bojkotom, a meštani imaju različita mišljenja.

Dok su neki pristali na uslovljavanje Drobnjaka da izađu na izbore ukoliko dobiju asfalt, neki su nezadovoljni što se na ovakav način rešavaju problemi.

Nenad Mitrović kaže da asfalta ne bi bilo da njihova odluka nije izašla u više medija, pa nadleži nisu imali kud. asfalt Asfalt obećan 2017. godine; foto: čitalac

Kada su prvi put došli ljudi iz lokalne samouprave, a meštani tražili obećano, nije bilo dogovora, jer je rečeno da to ne može da su uradi. Kada su novinari preneli priču i kada smo poslali poruku da ćemo bojkotovati izbore, tada je došla svita sa Drobnjakom. Meštani treba da znaju da su asfalt omogučili građani Leskovca i Srbije i mediji koji su imali svoju ulogu. Ovo je poniženje, ponižavanje sopstvenog naroda. Uslovljavanje, ucena za asfalt - kaže Mitrović.

Ipak, meštani su dobili 2,5 kilometra asfalta kroz selo, dok se i asfalt na putu do sela koji je u, kako kažu meštani, katastrofalnom stanju, počeo da se krpi.


Lokalni put radi JP "Putevi Srbije"

Iako su lokalni putevi u nadležnosti lokalnih samouprava, asfaltiranje puta kroz Kukulovce finansira preuzeće Putevi Srbije.

Gradonačelnik Leskovca koji je u društvu direktora ovog preduzeća Zorana Drobnjaka posetio prošle nedelje ovo selo kaže da nije bitno ko izvodi radove, bitno je da se radi.

Mnogi putevi su isplepleteni, mnogo puta je Vlada Srbije donosila odluke da se asfaltira nešto što je lokalno. U svakom slučaju oni su u nadležnosti lokalne samouprave i Vlade. Bitno je da mi možemo zajedno to da uradimo, a detalje ne znam, Direkcija je to preporučila stručnim licima - kaže Cvetanović.

Da projekat za asfaltiranje nije gotov, bilo je ranije objašnjenje meštanima i razlog zbog čega se obećanje dato pred predsedničke izbore 2017. godine ne ispunjava, ali Cvetanović sada kaže da projekta ipak ima. asfaltiranje Do kraja nedelje i izbora gotovo asfaltiranje; foto: čitalac

Asfaltira se po projektu. Mi radimo sve vreme, svake subote, nedelje, za praznike ne znamo, u tom kraju se trenutno radi na održavanju puteva, stare rupe se popunjavaju, to je konstantan proces. Kada imamo 144 naseljenih mesta, najviše u Srbiji i 1.025 km2 ne možete da stignete sve istovremno - kaže gradonačelnik Leskovca.

Cvetanović poriče da je asfaltiranje povezano sa kampanjom i predstojećim izborima, iako je naglasio da će se asfaltiranje završiti do petka, 2 dana pre izbornog dana.

Ne znam šta to znači izborna kampanja, mi svake godine imamo izbore, predsedničke, za mesne zajednice, lokalne, tako da odmah nakon svih izbora sutradan krećemo sa radom. Tako da to nema veze sa kampanjom - kaže Cvetanović.

Pitanja zbog čega Putevi Srbije finansiraju ove radove i u čijoj je to nadležosti upućena su ovom preduzeću, a odgovori se očekuju.

Kako Cvetanović kaže, vrednost radova je oko 14 miliona dinara.

Podsetimo, selo Kukulovce, na 7 km od Leskovca, postalo je poznato u javnosti po visokoj izlaznosti na predsedničkim izborima 2017. godine, koji su u ovom selu ponovljeni zbog niz nepravilnosti, a nakon ponavljanja Aleksandar Vučić osvojio je 95,67 % glasova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Filozof mislilac

    18:16 // 16. 6. 2020.

    Koliko je samo materijala za krivične prijave... Lokalni put koji je u nadleznosti Opštine finansira JP Putevi Srbije, siguran sam da se ovde radi o izgradnji bez građevinske dozvole, za koju je potrebno više sedmica, put se sigurno ne gradi po projetku i pravilima o izgradnji puteva, a još veći problem je što izvođač dobio posao bez tendera. Dakle Tuzilaštvo mora da reaguje zbog ovakvih stvari..

  • Jutatan

    16:57 // 16. 6. 2020.

    Da su pametni meštani pa da ipak bojkotuju izbore. Ovako ako izadju znači da su se ipak prodali za priču pred izbore.

  • Sloba

    16:33 // 16. 6. 2020.

    Daće bog samo da ne padne kiša do izbora da ne odnese put kao u Kovanlučkoj u Nišu. Posle više nije ni važno

    • Dzamutka

      22:15 // 17. 6. 2020.

      Dace Bog, da padne!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: