Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:31, 2. 3. 2019.

| Politika

U subotu ponovo protesti u Pirotu, Prokuplju, Vlasotincu i Lebanu, prvi u Babušnici

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
protest lebane
Građani će ponoviti zahteve, foto: B. A.

I ove subote, 2. marta od 18 sati, u protestne šetnje izaći će Piroćanci, Prokupčani, Vlasotinčani i Lebančani. Demonstranti će u svim gradovima ponoviti svoje zahteve, jer nijedan do sada nije ispunjen. Protestima će se pridružiti i građani Babušnice koji će na prvom skupu dogovoriti svoje zahteve.

Osmi put će Prokupčani izaći na Trg topličkih junaka kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u državi i na lokalu. Od 17 sati građani će moći da potpišu sporazum sa opozicijom, a na skupu će, prema najavama organizatora, govoriti profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić.

Protesti “1 od 5 miliona” peti put održaće se i u Vlasotincu, a građani su okupljanje najavili za 18 sati ispred opštinske zgrade.

Svoje nezadovoljstvo na protestima će iskazati i stanovnici Lebana koji na ulice izlaze drugi put. Na skupu će, prema najavama organizatora, govoriti profesorka niškog Ekonomskog fakulteta Tamara Milenković Kerković.

Dođite i ove subote ispred Doma kulture “Radan” u 18 sati da bez straha prošetamo ulicama grada - kažu organizatori.

Na Trgu pirotskih ratnika će se i ove subote okupiti građani Pirota, a po već ustaljenom običaju, okupljenima će moći da se obrati svako ko to želi. Protekle subote po prvi put je promenjena ruta kojom građani šetaju, a kako najavljuju organizatori, do česme Guševica i nazad će se i večeras šetati.

Na listu gradova i opština koji protestuju pod parolom "1 od 5 miliona" od večeras se "pridružuje" i Babušnica.

Nezadovoljni građani, okupljeni preko društvenih mreža, izaći će da iskažu nezadovoljstvo stanjem u državi, a naročito stanjem u Babušnici, koja je jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji.

Zasada nisu ugovoreni zajednički zahtevi demonstranata, a večerašnji skup biće prilika za dogovor, te će se zahtevi iskristalisati na protestima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gaga

    22:02 // 2. 3. 2019.

    Podrska!

  • Ivan ex-OTPORnik

    14:31 // 2. 3. 2019.

    Kada su bili izbori 2000-te Kostunica je odrzao govor u Pirotu i kada je prolazio kroz Babusnicu ljudi su ga zaustavili i trazili da govori. U neplaniranom govoru Kostunica je rekao Babusnicanima da sad zna da je Milosevic gotov jer se probudila Babusnica. Nadam se da je ovo kraju AV-u i SNS jer se Babusnica opet probudila i izasla na protest.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: