Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:18, 4. 6. 2020.

| Politika

UDS podržao “Niš, moj grad” na gradskim izborima, obrnuto ne važi na republičkim

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
bane jovanović bata kameni
Lokalni dogovor: Foto: M.Z/J.V.

Listu “Niš, moj grad” koju predvode Dragoslav Ćirković i Branislav Jovanović na lokalnim izborima podržala je Ujedinjena demokratska Srbija, grupa stranaka i organizacija proevropskog opredeljenja. Ipak, Jovanović kaže da “Niš, moj grad” neće podržati nikog na republičkim izborima, pa ni UDS, a prema njegovim rečima, građani mogu da precrtaju listić ili sami odluče kako žele da iskoriste svoje biračko pravo.

Sporazum o saradnji na lokalnim izborima potpisao je Jovanović u ime “Niš, moj grad” i u ime UDS Bratislav Živadinović, nekadašnji funkcioner DS i SDS.

Kao najveći razlog za ovaj dogovor Jovanović ističe kontrolu izbora.

Oni će nam pomoći u kontroli izbora. I u užem i u širem sastavu, imaćemo prestavnike na biračkim mestima. To je nešto što je za nas od presudnog značaja jer želimo da ukažemo na eventualnu izbornu krađu, baš onako kako je to bilo pre 4 godine kada su nam ukradeni mandati ubacivanjem listića u biračke kutije i poništavani izbori - rekao je Jovanović.

Za republičke izbore ovaj sporazum ne važi, ograničen je isključivo na lokal. Jovanović je rekao da "Niš, moj grad" ne poziva građane da glasaju za listu Ujedinjene demokratske Srbije.

Mi nikoga ne podržavamo. Nećemo pozvati građane na republičkom nivou da se uopšte izjašnjavaju. Učestvujemo samo na lokalnim - rekao je Jovanović.

A na pitanje šta savetuje biračima “Niš, moj grad” sa listićem za republičke izbore, Jovanović odgovara da mogu da ga ne uzmu, precrtaju i da neće sugerisati ljudima šta da rade.

Mi i ne možemo kao grupa građana da damo direktivu kako da se opredeljuju birači - naveo je Jovanović.

Živadinović kaže da je UDS podržao “Niš, moj grad” kao autentičnu nišku opoziciju, a građani će vrlo jasno da shvate poruku iz sporazuma, tvrdi Živadinović.

I oni koji izlaze da glasaju na lokalnom nivou, oni su izašli na izbore, opredeljivaće se prema svojim utiscima i ostalim političkim idejama koja zastupa pre svega naša Ujedinjena demokratska Srbija. Mislim da je potpuno jasno, ne treba ništa eksplicitno sad, neka podržavanja. Mi smo ovde pre svega zbog lokalnog nivoa, ali to je poruka našim biračima i na republičkom nivou - rekao je Živadinović.

Jovanović je istakao da izbore na lokalu ne bojkotuju zato što je ih "borba podseća na 1996. godinu i zato što Niš ima jednu od najgorih vlasti u Srbiji".

Ujedinjena demokratska Srbija ima 2 predstavnika od 21 na izbornoj listi koju je "Niš, moj grad" predao pod rednim brojem 8.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    20:03 // 6. 6. 2020.

    Bane znaju ljudi i ko si i sta si.Kako si se neljudski bahatio kad si bio vlast 16 god.Pregoreo si ko licna,niceg se ne stidis, nista ti nije sveto.

  • Bata Petrović

    08:28 // 5. 6. 2020.

    Nišlije, manite se izborne IGRANKE, po ko zna koji put.
    Sa istim IGRAČIMA.
    Zainteresujte se malo za imovinske karte večitih niskih političkih igrača

  • Čudesni dribling

    08:22 // 5. 6. 2020.

    Maaa, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot, bojkot...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: