Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:52, 3. 4. 2014.

| Politika

URS: Jovanović nije kriv

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
urs
Najviši funkcioneri niškog URS-a na konferenciji za medije

Sudsko veće bi odluku o puštanju Branislava Jovanovića i ostalih uhapšenih funkcionera URS-a, da se brane sa slobode, trebalo da donese sutra, a u Ujedinjenim regionima Srbije kažu da Jovanović nije kriv.

Kako je rekla potpredsednica Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović, Sudsko veće je odluku po žalbi branioca uhapšenih, kojom se traži puštanje da se brane sa slobode, trebalo da donese danas, ali to se nije desilo.

Čekanje ove odluke je, kako je rečeno, jedan od razloga zašto se niko iz stranke, više od nedelju dana, nije oglasio povodom hapšenja Jovanovića i ostalih funkcionera. 

- Mi nismo nemi pred ovim što se događa. Želeli smo da verujemo da se ne radi o jednom procesu, želeli smo da verujemo da postoje institucije i da tužilaštvo i policija rade svoj posao kako treba. Međutim, iako je Sudsko veće imalo i moralno i puno pravo da uhapšene pusti da se brane sa slobode, mi smo dobili odgovor iz suda da je odlučivanje odloženo za sutra - kaže Kalanović.

kalanovic Verica Kalanović tvrdi da se protiv Jovanovića vodi procesPotpredsednica URS-a tvrdi da se protiv Jovanovića se vodi proces, a pravosuđe je deo, kako je rekla, jedne velike igre.

- Čaršija vrši pritisak daleko pre nego što je privođenje počelo. Mediji hapse, a tabloidi presuđuju. U slučaju Branislava Jovanovića, već više od mesec dana ceo Niš je pričao o tome da će on biti uhapšen. Dolazi se kod naših istaknutih predstavnika, kod naših odbornika da im se kaže “beži, Bane će biti uhapšen”. Njemu je, po rešenju, pritvor određen u 9:30, a mediji su sat vremena ranije objavili da je uhapšen. Zbog toga je ovo proces protiv njega - kaže Kalanović

U Ujedinjenim regionima Srbije veruju da njihovi koalicioni partneri na lokalu nisu deo ove igre i traže od policije i pravosuđa da se prema Jovanoviću odnose u skladu sa "pravilima struke i sa pravilima morala".

Kako kažu u ovoj stranci, njihov lider nije kriv za dela koja mu se pripisuju, ali žele da on to i sam dokaže, braneći se sa slobode.

Podsetimo, prvi čovek niškog URS-a Branislav Jovanović, kao i bivši sadašnji direktori Direkcije za izgradnju grada i Toplane, uhapšeni su 26. marta zbog zloupotrebe službenog položaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • peconi

    16:36 // 28. 4. 2014.

    Ma gde nije kriv ja bi ga u hag poslao...

  • MMD

    18:22 // 7. 4. 2014.

    Ко сте бре ви да одређујете да ли је суд у праву или није.Или сте навикли да одређујете судијама како да суде и пресуђују док сте били на власти, па вам прешло у навику,Ко је следећи од вас на реду.

  • Miljana

    17:59 // 6. 4. 2014.

    Sigurno da je kriv za ono sto se tereti,i to je samo pocetak jednog dela... :)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: