Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 29. 10. 2014.

| Politika

URS i LDP ostaju bez stranačkih prostorija?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
urs67.jpg
Prostorije URS-a u Ulici Milojka Lešjanina vraćaju se gradu, arhivska fotografija

Zbog dugovanja za kiriju, Gradski odbori Ujedinjenih regiona Srbije i Liberalno demokratske partije u Nišu mogli bi da ostanu bez svojih prostorija.

Ovo je za Južne vesti potvrdio načelnik Uprave za imovinu Ljubiša Janić koji kaže da su prema URS-u i LDP-u već pokrenuti “postupci ispražnjenja”.

Protiv Ujedinjenih regiona Srbije smo pokrenuli postupak ispražnjenja zbog neplaćanja i utužili ih za neplaćanje. Pokrenuto je ispražnjenje i protiv LDP-a. Jedini uslov je da plaćaju taj zakup i komunalne troškove - rekao je Janić.

Šef Odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije u niškoj Skupštini Branislav Jovanović kaže da će ova stranka najverovatnije pokrenuti spor s Gradom, ali da nikakav papir još nije stigao na njihovu adresu.

Predložićemo rešenje da nam se to naplati od odborničkih paušala, jer na osnovu broja odbornika koje imamo, imamo i dovoljno novca za troškove. Međutim, taj novac odlazi u blokadu pošto je račun centralizovan. Drugim partijama i grupama građana, koliko je meni poznato, tako se izlazilo u susret - rekao je Jovanović.

Prvi čovek niškog LDP-a Srđan Pešić je upoznat sa postupkom iseljenja i kako kaže ne protivi se tome, jer nakon rezultata na poslednjim parlamentarnim izborima u stranci nije bilo dovoljno novca za sve troškove.

Plaćali smo koliko smo mogli. Pokušali smo da nešto rešimo uz pomoć članarina, ali to nije išlo. Niko ne treba da zadržava gradske lokale na taj način, tako da ćemo se mi nekako snaći - rekao je Pešić.

peša Teško stečene prostorije LDP u Ulici Koste Stamenkovića vraćaju se Gradu. Pešić na jednoj pres konferenciji, arhivska fotografijaIpak, Pešić naglašava da ima i onih čija se dugovanja, kako kaže, tolerišu.

Grad ne upravlja svojim lokalima. Siguran sam da ima onih koji se tolerišu, a sa druge strane ne znam kome je cilj da 80 odsto lokala u centralnoj zoni zuri prazno samo zbog visokih cena zakupa - priča Pešić.

Pored URS-a i LDP-a, kako je rekao Janić, postupak iseljenja pokrenut je i protiv Demohrišćanske stranke Srbije i Demokratske levice Roma.

Podsetimo, u ponedeljak je nove prostorije u samom centru Niša, u Obrenovićevoj ulici otvorila Srpska napredna stranka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa S.

    15:04 // 31. 10. 2014.

    URS i nije stranka vec interesna grupa. Ljudi su ulazili u nju iz ciste koristi. Konacno je pukla - Bogu hvala! A o LDP-u sta reci... Ne treba trositi reci...

  • Bane

    20:50 // 30. 10. 2014.

    Pa neka i njima daju prostor u centru po povlascenoj ceni kao SNS-u.Mada rekose da nije povlascen vec je to redovna cena za stranke-100puta jeftinije.Eto sanse za URS i LDP.I oni su stranke zar ne?

  • insajder

    20:33 // 30. 10. 2014.

    Šta traži više Branislav Jovanović kad URS više ne postoji? Čudi me da još nije negde preleteo. Izgleda da su ga svi pročitali i niko ga neće. Dosta je bilo. Vreme je za političku penziju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: