Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:21, 30. 7. 2013.

| Politika

URS ispada iz vlasti i na lokalu

Autor:Ekipa Južnih vestiIzvor:
spomenik-oslobodiocima-nisa1.jpg

Nakon dogovora SNS i SPS na nacionalnom nivou, gotovo je izvesno da će do promena doći i u vladajućim koalicijama u opštinama i gradovima, tvrde sagovornici Južnih vesti.

Obraćanje premijera Srbije Ivice Dačića, koji je u direktnom prenosu saopštio da ne računa više na Ujedinjene regione Srbije u radu Vlade, situacija je uzavrela i na lokalnom nivou.

Ovo bi, smatraju sagovornici Južnih vesti, moglo da dovede i do promene vlasti u Vranju, ali i Nišu.


Vranje Vranje

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić (SPS) je na odmoru, ali predsednik Skupštine Grada Vranja Dejan Tričković (SNS) očekuje da se situacija iz Beograda "preslika" i na lokalne parlamente.

- S obzirom da je i kod formiranja aktuelne vlastni u Vranju preslikana situacija sa republičkog nivoa, sasvim je izvesno da će i sada doći do nekih promena. Još nije bilo konkretnih dogovora, ali pretpostavljam da će tako biti - rekao je Tričković.

Ipak, za razliku od Tričkovića, Gradski većnik i funkcioner SPS Branimir Stojančić tvrdi da se situacija na lokalnu neće promeniti, bar ne za sada.

- Ja sam bio jedan od najvećih protivnika ulaska URS u vlast, ali su se oni pokazali kao odlični partneri. Sa njima je teško pregovarati, ali zato kad se dogovorimo sve to bude ispoštovano - rekao je Stojančić. 

Uroš Trajković, lider URS u Vranju nije odgovarao na telefonske pozive i SMS poruke, a PR stranke Nela Cvetković kaže da ni ona još nije uspela da se čuje sa njim.


Gradska kuća Niš Niš

Novinari Južih vesti nisu za sada uspeli da dobiju komentar lidera SPS i SNS, jer su i Igor Novaković i Zoran Perišić van Srbije.

Sa druge strane Branislav Jovanović nije želeo da govori o promeni vlasti u Nišu i konstatovao je da je zadovoljan svojim i delovanjem svoje partije.

- Što se nas tiče, mi smo dali pun doprinos razvoju grada i dok je gradonačelnik bio Smiljko Kostić i dok je bio Miloš Simonović i želimo da nastavimo da dajemo doprinos. Rezultati govore najbolje. Mi smo učestvovali u vlasti bez i jedne jedine mrlje punih 10 godina od kad neprekidno učestvujemo u organima Grada - rekao je Jovanović.

Ipak, izvor Južnih vesti iz vrha Srpske napredne stranke u Nišu tvrdi da je promena koalicije već dogovorenoa.

- Dogovor za sada postoji sa SPS i DSS, a najverovatnije će se priključiti i nekoliko odbornika nekadašnje DS i LDP - tvrdi izvor Južnih vesti.


Pirot Pirot

U Gradu koji važi za jednu od "tvrđava" Ujedinjenih regiona Srbije, umesto odgovora na pitanje "da li će dešavanja na nacionalnom nivou uticati na Pirot" gradonačelnik Vladan Vasić odgovorio je kontra-pitanjem.

- Da li bi dešavanja u Pirotu uticala na dešavanja na nacionalnom nivou?

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mustafa Kajgani

    11:12 // 26. 3. 2014.

    Banana rece da se novopeceni preletac iz URSa u SNS provode na sajmu u Holandiji, naravno o trosku Grada.
    Da li su i I.N. i Z.P. tamo?!

  • poklon

    21:49 // 7. 8. 2013.

    okliznuo se banana na nadimak

  • ZAINTERESOVAN

    00:21 // 3. 8. 2013.

    Mislim, da su mnogo veci pronlem njegovi partijski kadrovi, koji sam skoro siguran u ozbiljnim krivicnim delima i koji ce sada da prelaze u partije koje ce ciniti vlast, ne samo u Nisu, vec i u Srbiji

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: