Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 13. 6. 2014.

| Politika

URS ostao bez odbornika u Panteleju

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Skupština Opštine Pantelej
Skupština Opštine Pantelej

Nakon prelaska obe preostale odbornice Ujedinjenih regiona Srbije u "Nišku priču", ta stranka je i formalno ostala bez ijednog predstavnika u Skupštini Opštine.

Na jučerašnjoj sednici Skupštine Gradske opštine Pantelej formirana je nova odbornička grupa Niška priča-SDPS. Dosadašnjuem odobrniku Niške priče Miljanu Hadžoviću, inače profesoru fizičke kulture, pridružile su se Marija Markota, diplomirani ekonomista i Biljana Mitrović, diplomirani inženjer elektronike.

Ove dve odbornice bile su jedine predstavnice Ujedinjenih regiona Srbije u pantelejskoj Skupštini. Njihovim prelaskom URS je u Panteleju ostao bez odbornika, iako ih je nakon martovskih izbora 2012. imao ukupno 4.

Podsetimo, ospianje odborničke grupe URS-a počelo je u septembru prošle godine, kada su odbornici Verica Radenković i Aleksandar Milosavljević prešli u Srpsku naprednu stranku. Radenkovićeva je bila i zamenik predsednikas Skupštine ove Opštine, a onda je podnela ostavku, navodno, na lični zahtev.

Ipak, ispostavilo se da je to morala da učini po nalogu Agencije za borbu protiv korupcije. I pored toga, nakon njenog prelaska u SNS, ponovo je izabrana za zamenicu predsednika Skupštine Opštine Pantelej.

Nakon poslednjih "preletanja" URS je ostao bez odobrnika u ovoj niškoj Opštini. Naprednjaci imaju 8 odbornika, DS 3, novoformirana Koalicija za Pantelej 3, koalicija oko SPS-a 4, Niška priča-SDPS 3 i DSS 2.


Novi zamenik predsednika Opštine

Umesto dosadašnjeg zamenika Ljubiše Ivkovića na ovu funkciju je izabran Aleksandar Milosavljević, koji je zajedno sa Vericom Radenković u septembru 2013. godine iz URS-a prešao u SNS.

Na poslednjoj sednici usvojeni su i predlozi o razrešenju predsednika Komisija za infrastrukturu i mesnu samoupravu Slaviše Krstića i predsednika Komisije za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Milana Nikolića, a imenovani su Miljan Hadžović i Dejan Rajković.  

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • АПЕЛ ЖИТЕЉА ПАНТЕЛЕЈА

    08:57 // 15. 6. 2014.

    Ако у овом "Граду" постје: логика, одговорност, морал и брига о буџету - ГАСИТЕ ОПШТИНЕ !

    • Двери Ниша

      12:22 // 18. 6. 2014.

      Биће да то и јесте једино решење које може скинути партијске кадровике са терета градског буџета.У принципу, треба на сваки могући начин политикантски занат учинити што непримамљивијим.Овако...пропаС`

  • Realista

    23:09 // 13. 6. 2014.

    Koji nemorlani šljam! Partije su pobedile na izborima a ne odbornici. Zato treba uvesti 100% većinski sistem. Biraš čoveka a ne partiju. Ovi nebi ni prismrdeli do izborne liste!

  • hedonist

    19:01 // 13. 6. 2014.

    koga,bre,briga za virtuelnu opstinu i njene kvazi odbornike!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: